ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΔΕΝΤΡΟ ΕΠΕΣΕΣ; (ΚΕΛΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ)

Posted: 11/04/2012 in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ)

Και για όσους αναρωτιούνται σε ποιο δέντρο ανήκω εγώ, είναι η μηλιά. Και μπορώ να πω ότι πέφτει ακριβώς μέσα σε όλα. Και μου αρέσουν και πολύ τα μήλα.

Eπίσης να σας πω, ότι αυτό μου το στείλανε με email.

Σήμερα, μου έστειλε ένα παιδί κάποιο ανάλογο με την Κέλτικη αστρολογία, το οποίο θα βρίσκεται στο τέλος του ποστ. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο ποστ σας αντιπροσωπεύει καλύτερα, ή ποιο από τα δύο είναι πιο έγκυρο. Στο δεύτερο ποστ για την κέλτικη, με βγάζει ότι είμαι Βελανιδιά. Εντελώς δεν ξέρω αν πέφτει μέσα όπως το πρώτο ποστ για τον χαρακτήρα μου ή τον δικό σας. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΠΟΣΤ 1 (EMAIL):

Από ποιο δέντρο έπεσες;

Βρες τα γενέθλιά σου, βρες το δέντρο σου και μετά δες παρακάτω για τον χαρακτήρα σου σύμφωνα με την Κέλτικη Αστρολογία….

Ιαν 02 έως Ιαν 11 Έλατο

Ιαν 12 έως Ιαν 24 Φτελιά

Ιαν 25 έως Φεβ 03 Κυπαρίσσι

Φεβ 04 έως Φεβ 08 Λεύκα

Φεβ 09 έως Φεβ 18 Κέδρος

Φεβ 19 έως Φεβ 28 Πεύκο

Μαρ 01 έως Μαρ 10 Ιτιά

Μαρ 11 έως Μαρ 20 Λεμονιά

Μαρ 21 Βελανιδιά

Μαρ 22 έως Μαρ 31 Φουντουκιά

Απρ 01 έως Απρ 10 Μελία

Απρ 11 έως Απρ 20 Σφένδαμος

Απρ 21 έως Απρ 30 Καρυδιά

Μαί 01 έως Μαι 14 Λεύκα

Μαι 15 έως Μαι 24 Καστανιά

Μαι 25 έως Ιουν 03 Φλαμουριά

Ιουν 04 έως Ιουν 13 Γαύρος

Ιουν 14 έως Ιουν 23 Συκιά

Ιουν 24 Σημύδα

Ιουν 25 έως Ιουλ 04 Μηλιά

Ιουλ 05 έως Ιουλ 14 Έλατο

Ιουλ 15 έως Ιουλ 25 Φτελιά

Ιουλ 26 έως Αυγ 04 Κυπαρίσσι

Αυγ 05 έως Αυγ 13 Λεύκα

Αυγ 14 έως Αυγ 23 Κέδρος

Αυγ 24 έως Σεπ 02 Πεύκο

Σεπ 03 έως Σεπ 12 Ιτιά

Σεπ 13 έως Σεπ 22 Λεμονιά

Σεπ 23 Ελιά

Σεπ 24 έως Οκτ 03 Φουντουκιά

Οκτ 04 έως Οκτ 13 Μελία

Οκτ 14 έως Οκτ 23 Σφένδαμος

Οκτ 24 έως Νοε 11 Καρυδιά

Νοε 12 έως Νοε 21 Καστανιά

Νοε 22 έως Δεκ 01 Φλαμουριά

Δεκ 02 έως Δεκ 11 Γαύρος

Δεκ 12 έως Δεκ 21 Συκιά

Δεκ 22 Οξιά

Δεκ 23 έως Ιαν 01 Μηλιά

ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ (ο γενναίος)
Γενναίος και δυνατός. Άκαμπτος, ανεξάρτητος και ευαίσθητος, που δεν του αρέσουν οι αλλαγές. Κρατάει τα πόδια του στο έδαφος. Άνθρωπος της δράσης.

ΓΑΥΡΟΣ (το καλό γούστο)
Ψυχρή ομορφιά, νοιάζεται για την εμφάνισή του και την κατάστασή του, έχει καλό γούστο, τείνει προς τον εγωισμό, κάνει την ζωή όσο πιο άνετη μπορεί να γίνει. Λογική και πειθαρχημένη ζωή. Ψάχνει για ευγένεια, ένα συναισθηματικό σύντροφο και την αναγνώριση. Ονειρεύεται ασυνήθιστους εραστές, σπανίως είναι ευχαριστημένος με τα αισθήματά του. Δύσπιστος με τους περισσότερους ανθρώπους, δεν είναι ποτέ σίγουρος για τις αποφάσεις του. Πολύ ευσυνείδητος.

ΕΛΑΤΟ (ο μυστηριώδης)
Εκπληκτικό γούστο, αξιοπρέπεια, σοφιστικέ. Αγαπάει οτιδήποτε ωραίο, είναι μελαγχολικός και πεισματάρης. Τείνει στον εγωισμό αλλά νοιάζεται για τους κοντινούς του. Κάπως μετριόφρων, πολύ φιλόδοξος, ταλαντούχος, επιμελής, αδιαφιλονίκητος εραστής. Έχει πολλούς φίλους και πολλούς εχθρούς και είναι πολύ αξιόπιστος.

ΕΛΙΑ (η σοφία)
Αγαπάει τον ήλιο, έχει ζεστά και ευγενικά αισθήματα, λογικός, ισορροπημένος, αποφεύγει τις επιθέσεις και την βία, ανεχτικός, εύθυμος, ήρεμος, με καλά ανεπτυγμένη αίσθηση της δικαιοσύνης, ευαίσθητος, ευσυγκίνητος, χωρίς ζήλιες. Αγαπάει το διάβασμα και την παρέα των σοφιστικέ ανθρώπων.

ΙΤΙΑ (η μελαγχολία)
Ωραίος, αλλά γεμάτος μελαγχολία. Ελκυστικός, πολύ ευσυγκίνητος, αγαπάει οτιδήποτε ωραίο, με υψηλό γούστο. Αγαπάει τα ταξίδια, ονειροπόλος, ακούραστος, ιδιότροπος αλλά ειλικρινής. Μπορεί να επηρεαστεί, αλλά δεν είναι εύκολος για συμβίωση. Απαιτητικός, με καλή διαίσθηση. Υποφέρει στην αγάπη, αλλά βρίσκει μερικές φορές έναν σύντροφο άγκυρα.

ΚΑΡΥΔΙΑ (το πάθος)
Άκαμπτος, παράξενος και γεμάτος αντιθέσεις. Συχνά εγωιστής, επιθετικός, αριστοκράτης, με ανοιχτούς ορίζοντες. Απρόσμενες αντιδράσεις, αυθόρμητος, φιλοδοξία χωρίς όρια. Δεν προσαρμόζεται εύκολα σαν χαρακτήρας, δύσκολος και ασυνήθιστος σύντροφος. Δεν τον συμπαθούν συχνά, αλλά πολλές φορές τον θαυμάζουν. Πολυμήχανη στρατηγική. Πολύ ζηλιάρης και φλογερός, χωρίς συμβιβασμούς.

ΚΑΣΤΑΝΙΑ (η ειλικρίνεια)
Ασυνήθιστης ομορφιάς, δεν θέλει να εντυπωσιάζει. Έχει πολύ καλά αναπτυγμένη την αίσθηση της δικαιοσύνης. Ζωντανός, ενδιαφέρεται για τους άλλους, ένας γεννημένος διπλωμάτης αλλά ερεθίζεται εύκολα και είναι ευαίσθητος στην παρέα, συχνά λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης. Μερικές φορές ενεργεί με υπεροχή. Νιώθει ότι δεν γίνεται κατανοητός. Αγαπάει μόνο μία φορά, έχει δυσκολίες στην εύρεση συντρόφου.

ΚΕΔΡΟΣ (η πεποίθηση)
Σπάνιας ομορφιάς, ξέρει πώς να προσαρμόζεται, του αρέσει η πολυτέλεια. Καλή υγεία. Ούτε κατά διάνοια ντροπαλός, τείνει να περιφρονεί τους άλλους, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Ανυπόμονος, του αρέσει να εντυπωσιάζει τους άλλους. Πολλά ταλέντα, επιμελής, υγιής αισιοδοξία. Περιμένει για την μία και αληθινή αγάπη, ικανός να παίρνει γρήγορες αποφάσεις.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ (η πίστη)
Δυνατός, μυώδης, προσαρμοστικός, παίρνει ό,τι έχει η ζωή να δώσει. Ικανοποιημένος, αισιόδοξος. Επιθυμεί να αποκτήσει πολλά χρήματα και αναγνώριση. Μισεί την μοναξιά, παθιασμένος εραστής που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, αλλά πιστός. Ευέξαπτος, απείθαρχος, σχολαστικός και απρόσεχτος.

ΛΕΜΟΝΙΑ (η αμφιβολία)
Δέχεται ότι σερβίρει η ζωή με έναν σύνθετο τρόπο, μισεί τους τσακωμούς, το στρες και τον μόχθο, τείνει προς την τεμπελιά και την αδράνεια. Μαλακός και εύκαμπτος, κάνει θυσίες για τους φίλους. Έχει πολλά ταλέντα, αλλά δεν είναι αρκετά επίμονος ώστε να τα κάνει να ανθίσουν. Συχνά γκρινιάζει και παραπονιέται, πολύ ζηλιάρης, αλλά πιστός.

ΛΕΥΚΑ (η αβεβαιότητα)
Εμφάνιση πολύ προσεγμένη, αλλά χωρίς πολύ αυτοπεποίθηση. Γενναίος μόνο εάν είναι απαραίτητο. Χρειάζεται καλή διάθεση και ευχάριστο περίγυρο. Πολύ επιλεκτικός, συχνά μοναχικός, έχει μεγάλη εχθρότητα. Καλλιτεχνική φύση, καλός οργανωτής, τείνει στην φιλοσοφία και είναι αξιόπιστος σε κάθε κατάσταση. Παίρνει την συνεργασία πολύ στα σοβαρά.

ΜΕΛIΑ (η ευαισθησία)
Γεμάτος γοητεία, εύθυμος, προικισμένος, χωρίς εγωισμό, του αρέσει να τραβάει την προσοχή. Αγαπάει την ζωή και την κίνηση, την ανησυχία, ακόμα και την περιπλοκή. Είναι συγχρόνως εξαρτημένος και ανεξάρτητος, με καλό γούστο, καλλιτεχνικός, φλογερός, συναισθηματικός. Κάνει καλή παρέα, αλλά δεν συγχωρεί.

ΜΗΛΙΑ (η αγάπη)
Λεπτή φυσιογνωμία, με πολύ γοητεία και ωραία εμφάνιση. Ελκυστικός με ευχάριστη αύρα, ερωτότροπος, περιπετειώδης και ευαίσθητος. Πάντα ερωτευμένος, θέλει να αγαπάει και να αγαπιέται, πιστός και τρυφερός σύντροφος, πολύ γενναιόδωρος. Έχει επιστημονικά ταλέντα. Ζει για το σήμερα, ένας ελεύθερος από έγνοιες φιλόσοφος με φαντασία.

ΟΞΙΑ (ο δημιουργικός)
Έχει καλά γούστα, νοιάζεται για την εμφάνισή του και την υλιστική, καλή οργάνωση της ζωής και της καριέρας του. Οικονομικός, καλός ηγέτης, δεν παίρνει μη απαραίτητα ρίσκα, λογικός. Αποτελεί θαυμάσια συντροφιά για μιά ζωή. Τρελαίνεται να κρατιέται σε φόρμα (δίαιτες, σπορ, κλπ.)

ΠΕΥΚΟ (ο σχολαστικός)
Αγαπάει την ευχάριστη παρέα, πολύ απότομος, ξέρει πώς να κάνει την ζωή άνετη, πολύ δραστήριος, φυσικός, καλή παρέα, αλλά σπάνια φιλικός. Ερωτεύεται εύκολα, αλλά το πάθος του σβήνει γρήγορα, εγκαταλείπει εύκολα. Όλα τον απογοητεύουν μέχρι να βρει το ιδανικό του. Άξιος εμπιστοσύνης, πρακτικός.

ΣΗΜΥΔΑ (η έμπνευση)
Ζωντανός, ελκυστικός, κομψός, φιλικός, απαιτητικός, μετριόφρων, δεν του αρέσει τίποτα το υπερβολικό. Απεχθάνεται το χυδαίο, αγαπάει την ζωή στην φύση και στην ηρεμία. Όχι πολύ παθιασμένος, γεμάτος από φαντασία. Με λίγη φιλοδοξία. Δημιουργεί μία ήρεμη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

ΣΥΚΙΑ (η ευαισθησία)
Πολύ δυνατός, λιγάκι ισχυρογνώμων, ανεξάρτητος. Δεν επιτρέπει αντιφάσεις ή διαφωνίες, αγαπάει την ζωή, την οικογένειά του, τα παιδιά και τα ζώα. Λιγάκι κοινωνική πεταλούδα, με καλή αίσθηση του χιούμορ. Του αρέσει η αδράνεια και η τεμπελιά, έχει πρακτικά ταλέντα και είναι έξυπνος.

ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ (o ανεξάρτητος νούς)
Ένα όχι συνηθισμένο άτομο, γεμάτος από φαντασία και πρωτοτυπία. Ντροπαλός και επιφυλακτικός. Φιλόδοξος, περήφανος, με αυτοπεποίθηση και πεινασμένος για νέες εμπειρίες. Μερικές φορές είναι νευρικός. Έχει πολλά κόμπλεξ, διαθέτει καλή μνήμη και μαθαίνει εύκολα. Μπερδεμένη ερωτική ζωή, θέλει να εντυπωσιάζει.

ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ (η φιλοδοξία)
Αυνήθιστα ελκυστικός, ζωντανός, αυθόρμητος. Απαιτητικός, δεν τον απασχολεί η κριτική, φιλόδοξος, ευφυής και ταλαντούχος. Του αρέσει να παίζει με την μοίρα του. Μπορεί να γίνει εγωιστικός. Είναι αξιόπιστος και πολύ έμπιστος. Συνετός εραστής, καμιά φορά το μυαλό εξουσιάζει την καρδιά, αλλά παίρνει στα σοβαρά μια σχέση.

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ (ο ασυνήθιστος)
Γοητευτικός, χωρίς απαιτήσεις, πολύ κατανοητικός, ξέρει πώς να κάνει εντύπωση. Ενεργός αγωνιστής για κοινωνικούς σκοπούς, δημοφιλής. Μελαγχολικός και παράξενος εραστής. Ειλικρινής, και επιεικής σύντροφος. Ακριβής αίσθηση της δικαιοσύνης.

ΦΤΕΛΙΑ (ο ευγενής)
Ευχάριστη όψη, ρούχα με καλό γούστο, λογικές απαιτήσεις. Τείνει να μην ξεχνάει λάθη, εύθυμος, του αρέσει να οδηγεί τους άλλους και όχι να υπακούει. Ειλικρινής και πιστός σύντροφος. Του αρέσει να παίρνει αποφάσεις για τους άλλους. Ευγενής, γενναιόδωρος, καλή αίσθηση του χιούμορ, πρακτικός.

 

ΠΟΣΤ 2 (BLOG):

 

Tα παρακάτω είναι από το blog της Νάνσυ Πατμάνογλου:

Η Κέλτικη αστρολογία είναι ουσιαστικά ο ζωδιακός των Δρυιδών. Οι Δρυίδες ήταν μια αίρεση της Κελτών ιερέων που κατοικούσαν στα Βρετανικά νησιά γύρω στο 1000 π.Χ. Οι Δρυίδες ήταν σύμβουλοι των ηγεμόνων της εποχής εκείνης, ενεργούσαν ως δικαστές σε περίπτωση διαφορών, και επέβλεπαν τις εκτελέσεις, και το νομικό σύστημα. Ήταν ιερείς και ιέρειες και ενεργούσαν ως μέντιουμ, οι οποίοι επικαλούνταν τα πνεύματα με τελετές που γίνονταν στα ιερά άλση των  βελανιδιών και σε κύκλους από πέτρες.

Οι περισσότερες πληροφορίες για τους Δρυίδες δίνονται από τον Ιούλιο Καίσαρα στο Commentarii de Bello Gallico, βιβλίο γραμμένο στη Γαλατία το 59-51 π.Χ.. Σε γενικές γραμμές δεν είναι πολλά αυτά που μπορούν να λεχθούν για τους Δρυίδες με διαβεβαίωση, γιατί οι πηγές των πληροφοριών γι ‘αυτούς είναι περιορισμένη. Ωστόσο, συνέχισαν να κατέχουν εξέχουσα θέση στις μεταγενέστερες πηγές των Ιρλανδικών μύθων και της λογοτεχνίας.

Μετά από τον πρώτο αιώνα π.Χ. οι Δρυίδες εξαφανιστήκαν εντελώς και αναφέρθηκαν μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι Δρυίδες της Ιρλανδίας επέζησαν έως τα τέλη του 7ου αιώνα. Στο De Mirabilibus Sacrae Scripturae του Augustinus Hibernicus, υπάρχει μνεία των τοπικών μάγων που διδάσκουν ένα δόγμα της μετενσάρκωσης, με τη μορφή των πουλιών.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης χιλιετίας, κάποια κείμενα των Δρυιδών διασώθηκαν από χριστιανούς κληρικούς που πραγματοποίησαν την πολύτιμη καταγραφή πολλών από τις ιστορίες και τους μύθους, χάρη στον προφορικό λόγο. Πολλοί πιστεύουν ότι τα κείμενα τους καταστράφηκαν με την έλευση του χριστιανισμού.

Ένας γνωστός κύκλος των Δρυιδών βρίσκεται στο Στόουνχεντζ, είναι νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο κοντά στο Έιμσμπερι (Amesbury) της Αγγλίας, το οποίο είναι και το πιο διάσημο παράδειγμα.

Δυστυχώς για μας, οι Δρυίδες δεν μας άφησαν τίποτα για τη δική τους ιστορία. Έφυγαν χωρίς γραπτά κείμενα. Ως εκ τούτου, η απόδειξη της ύπαρξης του Κέλτικου ζωδιακού εξαφανίστηκε μαζί με την κουλτούρα των Δρυιδών δύο χιλιετίες πριν.

Αποδεικτικά στοιχεία εξακολουθούν να υπάρχουν όμως για την Κελτική αστρολογία από το ημερολόγιο Coligny που ανακαλύφθηκε το 1897 σε αρχαία δάση δεκαπέντε μίλια βόρειο-ανατολικά της Bourg-en-Bresse, στη Γαλλία.

Αυτό το σεληνιακό ημερολόγιο αποτελείται από 13 μήνες. Η θρησκεία των Δρυιδών βασίστηκε κυρίως στη συνειδητοποίηση των φυσικών και υπερφυσικών ενεργειών. Αυτές οι ενέργειες ταυτίστηκαν με τα πνεύματα που υπήρχαν στο αρχαία δέντρα. Οι Δρυίδες πίστευαν ότι στα δέντρα κατοικούσαν πνεύματα που στάλθηκαν από τον Ήλιο, ο οποίος θεωρήθηκε ως ένα σύμβολο της ανώτατης ύπαρξης. Έτσι, τα δέντρα θεωρήθηκαν έμβια όντα, που έχουν άπειρη Γνώση και Σοφία … και συμβολίζουν τον κύκλο της ζωής, του θανάτου και της ανανέωσης.

Οι Κέλτες οραματίστηκαν ολόκληρο το Σύμπαν με τη μορφή ενός δέντρου, του οποίου οι ρίζες μεγάλωσαν βαθιά στο έδαφος και τα παρακλάδια του έφθασαν ψηλά στους ουρανούς. Με τον καιρό, οι Κέλτες καθόρισαν ένα δένδρο για κάθε φάση της Σελήνης στο ημερολόγιo τους, σύμφωνα με τις μαγικές του ιδιότητες. Ως εκ τούτου, ο Κελτικός ζωδιακός βασίζεται στον κύκλο της Σελήνης, με το έτος να χωρίζεται σε 13 μήνες.

Οι Δρυίδες πίστευαν ότι η ανθρώπινη φυλή αρχικά κατέβηκε από τα δέντρα, και κάθε δέντρο  διαθέτει την δική του ιδιαίτερη μυστικιστική ιδιότητα. Όλα αυτά έχουν αποκωδικοποιηθεί από ένα μυστικό Σαμανικό αλφάβητο γνωστό ως Αλφάβητο Όγκχαμ, η καταγωγή του οποίου αποδίδεται στον Όγμα, τον Κέλτικο Θεό της ποίησης και της ευγλωττίας. Λέγεται ότι ο Όγμα (γιος του Ντάγδα) δημιούργησε το Αλφάβητο Όγκχαμ για την μάθηση και τη σοφία. Αρχικά προοριζόταν να διαβαστεί από κάτω προς τα πάνω και ήταν σκαλισμένο από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στο Αλφάβητο Όγκχαμ μπορεί ακόμα να δει κανείς σκαλισμένα σε πέτρα τα μνημεία της εποχής των Δρυιδών και θεωρείται ότι ήταν ένα μέσο για τούς Δρυίδες να αφήνουν μυστικά μηνύματα.

Οι Κέλτες υπήρχαν κάποτε σε όλο το πλάτος και το εύρος της ευρωπαϊκής ηπείρου. Από τις ακτές της Ιρλανδίας μέχρι τους λόφους της Βόρειας Ιταλίας, οι Κέλτες ήταν μια παρουσία και μια δύναμη για αιώνες. Τώρα όμως, έχουμε μόνο μερικά διάσπαρτα απομεινάρια του πολιτισμού τους, της γλώσσας τους, και της ιστορίας τους για να τους θυμόμαστε. Οι Κέλτες έχουν καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας, ένας λαός που έχει δυσφημιστεί και έχει τιμηθεί στον ίδιο βαθμό από εκείνους που ήρθαν μετά.

Για τους Δρυίδες, κάθε δέντρο αντιπροσώπευε μια διαφορετική όψη της ζωής που πρέπει να διερευνηθεί ο θάνατος και η αναγέννηση. Ήταν όλα ένας κύκλος, και από κάθε δένδρο διέρχονταν οι εποχές.

Μετά το χειμώνα, ήρθε το δέντρο Σημύδα –Birch-, που συμβόλιζε την ανανέωση και την αναγέννηση.

Το δέντρο Φλαμουριά –Ash- ήταν το δέντρο της εξουσίας … η δύναμη των οπλαρχηγών και οι Δρυίδες οι ίδιοι.

Το δέντρο Ιτιά –Willow- συμβόλιζε τη δύναμη που ενσωματώνεται στη γυναικεία μορφή, η δύναμη του σύμπαντος.

Το δέντρο Βελανιδιά –Oak- συμβόλιζε την αλλαγή του έτους, από την άνοιξη του Birch, του Ash και του Willow, στους καλοκαιρινούς μήνες.

Το δέντρο Φουντουκιά –Hazel- ήταν το δέντρο της σοφίας, και είναι το επίκεντρο μεταξύ καλοκαιριού και φθινόπωρου, όταν η εξουσία δίνει τη θέση της στη γνώση.

Το δένδρο Κισσός –Ivy- μετά, αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα του ανθρώπου και του επερχόμενου χειμώνα.

Το δέντρο Σορβιά –Rowan- φρουρούσε το σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και εκπροσωπούσε την αχαλίνωτη πνευματικότητα της εποχής του έτους.

Το δέντρο Αφροξυλιά –Alder- συνδέει τους άνδρες με τις γυναίκες στην ανθοφορία της άνοιξης.

Το δέντρο Οξυάκανθος ή Κράταιγος –Hawthorn-, σαν το Rowan, προστάτευε τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια της καμπής των εποχών από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι.

Το δέντρο Πουρνάρι –Holly- συμβόλιζε την επιστροφή της ενέργειας, όπως επιστρέφει το καλοκαίρι

Το δέντρο Άμπελος –Vine- εκπροσωπεί τη διαίσθηση και το δένδρο Καλαμιά- Reed -εκπροσωπεί τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί.

Κάθε δέντρο αναφέρονταν σε μια διαφορετική πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης, φιλτραρισμένο μέσα από την αλλαγή των εποχών και τις φάσεις του φεγγαριού.

Η Κέλτικη αστρολογία λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο, όπως τα δικά μας αστρολογικά σύμβολα. Αναφέρονταν στην πρόβλεψη και τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Οι Δρυίδες κοίταζαν προς τα δέντρα και όχι στα αστέρια, και μάθαιναν τα μελλούμενα και τι μπορούσαν να περιμένουν οι άνθρωποι αυτούς τους μήνες. Καθώς κάθε κλαδί εκπροσωπούσε διαφορετική έννοια, όταν έρχονταν η κατάλληλη χρονική περίοδος, οι Δρυίδες κοιτούσαν το κατάλληλο κλαδί και έτσι προέβλεπαν το μέλλον.

Δείτε παρακάτω ποιο δέντρο αντιστοιχεί στην ημέρα που γεννηθήκατε. Βρείτε το δέντρο σας και αποκρυπτογραφήστε το.

 

Σημύδα –Birch- (24 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου)

Για τους Δρυίδες, το Birch (που συχνά αναφέρεται ως η «Κυρά των δένδρων» λόγω της χάρης και της ομορφιάς του) αντιπροσώπευε την ανανέωση, την αναγέννηση και την έναρξη της, καθώς ήταν το πρώτο δένδρο μετά τη χειμερινή περίοδο. Αντιπροσώπευε το δυναμικό όλων των σπόρων και την σπορά της ανάπτυξης. Το δένδρο αυτό χρησιμοποιούνταν  για την κατασκευή  λαβών για σκούπες και τις κούνιες των μωρών. Ήταν ιδιαίτερα γνωστό για τη χρήση του όσον αφορά τη γραφή σε περγαμηνή και το λάδι από το φλοιό του συχνά χρησιμοποιείτο για τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος και την κατάθλιψη. Οι άνθρωποι ήταν κάποτε «σημύδες» για να διώξουν τα κακά πνεύματα, ενώ τα κλαδιά του εξασφάλιζαν τη γονιμότητα. Ήταν γνωστό για τη θεραπεία σε μυαλγίες. Θεωρείτο το  δέντρο της αγάπης και στον κορμό του έφτιαχναν το παραδοσιακό γαϊτανάκι ενώ τα  κλαδιά ήταν κρεμασμένα πάνω από τα καροτσάκια των μωρών για την προστασία τους.

Τα άτομα αυτά είναι ανθεκτικά και φιλόδοξα. Είναι προσανατολισμένα στην επίτευξη των στόχων τους, έχουν εξαιρετική ηγετική ικανότητα, είναι καλοί διοργανωτές και στρατηγοί. Συνήθως είναι απτόητοι και διακατέχονται από μια έντονη ανάγκη να ολοκληρώσουν κάθε στόχο τους με επιτυχία. Πιστεύουν ότι η σκληρή δουλειά, η υπομονή και η επιμονή τελικά θα θριαμβεύσει. Είναι πιστοί, υπεύθυνοι και αξιόπιστοι, αλλά επιρρεπείς σε ερωτοτροπίες … αν και κοινωνικοί με εκείνους που επιλέγουν να συναναστρέφονται μαζί τους. Δεν έχουν προσωπικά όρια και λόγω των φιλοδοξιών τους, μερικές φορές υπάρχει μια τάση να γίνονται κυνικοί. Γίνονται εργασιομανείς, σοβαροί με αίσθηση του χιούμορ. Υπάρχει μια τάση σε αυτούς τους ανθρώπους να γίνουν υποχόνδριοι με την υγεία, αλλά είναι απίθανο να επηρεαστούν σωματικά ή διανοητικά, και αναπτύσσουν ισχυρή αντίσταση.

Προτιμούν να διατηρήσουν ένα χαμηλό προφίλ, ακόμη και όταν έχουν υψηλά αξιώματα, και προτιμούν να μην καμαρώνουν για τις επιτυχίες τους, και εργάζονται σκληρά για να καλυτερέψουν την οικονομική τους κατάσταση.

Από την αρνητική πλευρά, μπορούν να έχουν μια απαισιόδοξη στάση, και μπορούν να επιβάλλουν στους εαυτούς τους μεγάλη αυτοπειθαρχία. Υπάρχει μια τάση για το άτομο αυτό να βιώσει τη μοναξιά. Ο γάμος συχνά εμφανίζεται αργότερα στη ζωή τους, δεδομένου ότι συχνά είναι δύσκολο για αυτούς τους ανθρώπους να βρουν εύκολα κάποιον που να είναι πρόθυμος να δεχτεί την αυστηρή ρουτίνα τους. Το διαζύγιο είναι σπάνιο για αυτά τα άτομα και είναι πιο πιθανός ο πρόωρος θάνατος του συζύγου. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται ένα στόχο στη ζωή, προκειμένου να μη γίνουν καταθλιπτικοί και απαισιόδοξοι. Διαθέτουν πολλές δυνατότητες, αλλά πρέπει να καλλιεργήσουν μεγάλη επιμονή για να ξεπεράσουν τις προσωπικές τους αναποδιές.

 Φυσικός Στόχος: Να απαλλαγεί από την αρνητικότητα, τις άχρηστες επιρροές και τις κακές σκέψεις, προκειμένου να επιτευχθεί μια νέα αρχή.

Ψυχικός Στόχος: Να επικεντρωθεί στις προσωπικές επιθυμίες … η εικόνα του αποτελέσματος θα πρέπει να διατηρηθεί μυστική στο μυαλό.

Πνευματικός Στόχος: Να επικεντρωθεί σε νέα ξεκινήματα και να απαλλαγεί από τους περιορισμούς.

Πολικότητα: Θηλυκό

Χρώμα: Λευκό

Γράμμα: «B»

Μήνας: Νοέμβριος

Γνωστό ως: «Φεγγάρι της Αρχής»

Μαγικές ιδιότητες: Προστασία των παιδιών και δημιουργικότητα

 

Σορβιά- Rowan- (21 Ιανουαρίου – 17 Φεβρουαρίου)

Τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν για να αποκρούσουν τις κακές επιρροές και να προστατεύουν από την κακοτυχία. Αυτό το δέντρο, πιστεύεται ότι , προστάτευε την πύλη προς τον κόσμο των πνευμάτων και τα κλαδιά του, χρησιμοποιούνταν συχνά για τα ξόρκια. Μια αρχαία επιγραφή λέει ότι έχει μυστικά να αποκαλύψει σε εκείνους που θα ακούσουν, και έχει συνδεθεί σε ολόκληρη την ιστορία με την προστασία από την κακία. Το όνομά του συνδέεται με το σανσκριτικό «Runall» που σημαίνει «μάγος».

Προστατεύει από τη ζημιά και συχνά τοποθετούνταν πάνω από τις πόρτες των σπιτιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλή τύχη. Το ξύλο του χρησιμοποιούνταν συχνά για τα τόξα. Όταν κόβονταν στα δύο, το πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα του ήταν ένα σύμβολο προστασίας. Έτσι, γιαυτό το δέντρο υπήρχε η πεποίθηση ότι διέθετε την ικανότητα να προστατεύει από την γοητεία και την απάτη και έδινε δύναμη και θάρρος. Οι Αρχαίοι Δρυίδες άναβαν φωτιές από το ξύλο του για να τους βοηθήσει να βρουν ιδέες για το πώς μια μάχη θα μπορούσε να εξελιχθεί.

Σε γενικές γραμμές, τα άτομα που ανήκουν στο δένδρο Rowan είναι κατά βάση ιδεαλιστές και προοδευτικοί στοχαστές, διακατέχονται από οραματισμό σε συνδυασμό με έντονο ανθρωπισμό και πνευματικές αρχές. Επιδιώκουν τις αλλαγές, γίνονται ανυπόμονοι και αντιδρούν στον περιορισμό. Είναι καλλιτέχνες, πρωτότυποι και αντισυμβατικοί. Φαίνονται στους  άλλους ως ανεξάρτητοι και υπερόπτες γιατί είναι αυτόνομα άτομα και το όραμα τους δεν είναι κατ ‘ανάγκη πάντοτε αποδεκτό από τους άλλους.  Έχουν  παθιασμένες πεποιθήσεις και  υποστηρίζουν τη θέση τους κατά της μισαλλοδοξίας και της άγνοιας. Αν αδυνατούν να βρουν μια διέξοδο για την ισχυρή φαντασία τους, εύκολα γίνονται ανήσυχοι και εριστικοί.

Είναι αλήθεια ότι τα άτομα αυτά μισούν τη  συμμόρφωση, αλλά έχουν γεννηθεί ηγέτες, και, επειδή συχνά υιοθετούν δικούς τους κανόνες, μερικές φορές έχουν πολύ λίγους οπαδούς.

Είναι εξαιρετικοί ακροατές και έχουν πολύ σεβασμό για τις απόψεις των άλλων. Δεδομένου ότι είναι κάπως ασυνήθιστοι χαρακτήρες στην προσέγγιση τους στη ζωή, και έχουν έλλειψη τακτ, μπορούν να αποξενώσουν τους ανθρώπους που είναι γύρω τους. Τους ενδιαφέρει η σύγχρονη τεχνολογία και διαθέτουν μια συντριπτική επιθυμία να αναδιοργανώσουν και να βελτιώσουν οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι παρωχημένο.

Γίνονται ιδιαίτερα συμπαθητικά αφεντικά, αλλά θα προτιμούσαν να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη για τους άλλους. Συχνά έχουν την τάση να πειραματίζονται με τα πάντα, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά εφευρετικοί άνθρωποι. Έχουν αίσθηση του χιούμορ, με μια τάση να γελάνε με σοβαρά θέματα. Διαθέτουν επίσης μια φυσική περιέργεια για θέματα επιστημονικής φαντασίας και έχουν μουσικές κλίσεις. Η απρόβλεπτη πτυχή τους, είναι ένα αδύνατο σημείο όσον αφορά τις σχέσεις τους και τείνουν να είναι κάπως απρόσωποι.

Συνήθως παντρεύονται αργότερα στη ζωή τους επειδή είναι απρόθυμοι να δεσμευτούν, αλλά και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την προσωπική τους ελευθερία … γιαυτό δεν είναι εύκολο να βρουν έναν σύντροφο ο οποίος θα τους καταλάβει. Μπορούν, ωστόσο, να απολαύσουν έναν εξαιρετικά επιτυχημένο γάμο, αν επιλέξουν έναν σύντροφο με τον ίδιο τρόπο σκέψης. Είναι πολύ καλοί σαν γονείς, αλλά θέλουν  από τα παιδιά τους να είναι ανεξάρτητα.

 Φυσικός Στόχος: Να κρατήσει τις αισθήσεις σε εγρήγορση για να διακρίνει το καλό από το κακό.

Ψυχικός Στόχος: Να αρνηθεί την εξάρτηση, να εξαπατά ή να εξαπατιέται.

Πνευματικός Στόχος: Να έχει την δύναμη να απομακρύνει το οτιδήποτε απειλεί τον  επιδιωκόμενο σκοπό και τη γαλήνη του.

Πολικότητα: Αρσενικό

Χρώμα: Κόκκινο ή Γκρι

Γράμμα: Λ

Μήνας: Δεκέμβριος

Γνωστό ως: «Φεγγάρι του οράματος»

Μαγικές ιδιότητες: Θεραπεία, προσωπική ενδυνάμωση και μαντεία

 

 Φλαμουριά – Ash- (18 Φεβρουαρίου -17 Μαρτίου)

Η Φλαμουριά χρησιμοποιήθηκε από τους Δρυίδες για ράβδους και δόρατα, ενώ τα  κλαδιά της τοποθετούνταν σε κύκλους, ως προστασία από τα φίδια. Τα παιδιά θα έπρεπε να περάσουν μέσα από τα κλαδιά του Ash, ώστε να προστατεύονται και να θεραπεύονται από ασθένειες. Τα φύλλα του τοποθετούνταν κάτω από τα μαξιλάρια για την πρόκληση προφητικών ονείρων. Προσέφερε ιδιαίτερη προστασία από το θάνατο από πνιγμό. Οι σπόροι του Ash χρησιμοποιούνταν στον έρωτα και την αγάπη. Στη Βόρεια Αγγλία, κάποτε πίστευαν ότι αν μια γυναίκα έβαζε ένα φύλλο Ash στο αριστερό παπούτσι της, τότε αυτή θα είναι αρκετά τυχερή για να βρει αμέσως το μελλοντικό σύζυγό της.

Αυτό το δέντρο ήταν ενδεικτικό της σύνδεσης μεταξύ του εσωτερικού και τού εξωτερικού κόσμου. Συνδέονταν με τα τρία σκέλη της ύπαρξης του ανθρώπου το Abred, το Gwynedd και το Ceugant που ερμηνεύεται είτε ως το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον, είτε ως Σύγχυση, Ισορροπία και Δημιουργική Δύναμη. Δεν υπήρχε κόλαση στις πεποιθήσεις των Κελτών… μόνο η συνεχής αναγέννηση ως πέρασμα από κύκλο σε κύκλο μέχρι να επιτευχθεί τελικά η προσέγγιση του Θείου.

Όλα τα άτομα Ash, τείνουν να έχουν διπλή προσωπικότητα από την φύση τους. Από τη μια πλευρά, είναι καλλιτέχνες και από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά ρεαλιστές. Είναι συμπονετικοί και ευαίσθητοι, και  κατανοούν την πνευματική πλευρά του ανθρώπου. Η συμπόνια των Ash επεκτείνεται και στο ζωικό βασίλειο και έχουν μια έμφυτη ικανότητα να απαλύνουν τον πόνο, τόσο διαμέσου της θεραπείας όσο και με τη δύναμη της προσευχής.

Η πίστη των Ash είναι δυνατή υπό μια θρησκευτική έννοια, αλλά είναι ιδιαίτερα διαισθητικά άτομα, και συχνά διαθέτουν ισχυρή βαθύτερη αίσθηση σε πνευματικά θέματα. Είναι πολύ ευπροσάρμοστοι και, παρά την εύθραυστη πλευρά του χαρακτήρα τους, μπορούν να αναγεννηθούν από οποιαδήποτε πλήγμα. Από την αρνητική πλευρά, έχουν συχνά πρόβλημα όταν χειρίζονται τα πιο πρακτικά θέματα της καθημερινής ζωής. Συχνά επηρεάζονται εύκολα από τους άλλους, και μπορεί να έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση γιαυτό και  απομονώνονται.

Έχουν μια δημιουργική ικανότητα για την παραγωγή των χρημάτων, αλλά συχνά αποτυγχάνουν να μεταφέρουν ένα σχέδιο ή μια ιδέα μέχρι την ολοκλήρωσή της. Όπως τα παιδιά, θέλουν προσεκτική κατεύθυνση, προκειμένου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Λατρεύουν το θέατρο και τις ταινίες, και συχνά έχουν όμορφη φωνή και τραγουδούν παρόλο που προτιμούν να εργάζονται πίσω από τα παρασκήνια. Επίσης, συνήθως έλκονται από τον ωκεανό  αλλά … μερικές φορές τον φοβούνται. Η δουλειά τους  ποτέ δεν πρέπει να εμπεριέχει ρουτίνα γιαυτό η τέχνη είναι μια καλή επιλογή, αλλά, λόγω της παρηγορητικής φύσης αυτών των ατόμων, τους ταιριάζει πολύ η ιατρική όπως και οι φιλανθρωπικές εργασίες.

Έχουν ετοιμότητα πνεύματος, είναι αυθόρμητοι και διαθέτουν μια ζωντανή περιέργεια. Όντας ενθουσιώδεις, περίεργοι και επικοινωνιακοί, οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν να συμμετάσχουν σε συζητήσεις σχετικά με νέες ιδέες και οράματα. Είναι ευγενικά άτομα και, αν πάθουν κάτι κακό, είναι σε θέση να το αντιμετωπίσουν. Είναι ρομαντικοί και ονειροπόλοι, και προσπαθούν συνεχώς να διατηρήσουν την τάξη στη ζωή τους.

Από την αρνητική πλευρά, διαθέτουν νεφελώδεις ιδέες  που μπορεί να τους οδηγήσουν σε αδυναμία να αντιμετωπίσουν τις πρακτικές της καθημερινής ζωής. Επίσης, επηρεάζονται εύκολα από τους άλλους και έχουν υπερευαισθησία χαρακτήρα, που μπορεί να υπονομεύσει την αυτοπεποίθηση και τις φιλοδοξίες τους. Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους αυτούς να εστιάσουν τις νοητικές ικανότητες τους, γιατί διαφορετικά τείνουν να γίνουν νευρικοί και οξύθυμοι.

 Φυσικός Στόχος: Να συνειδητοποιήσουν ότι ο εαυτός τους και ο έξω κόσμος είναι αλληλένδετα

Ψυχικός Στόχος: Να μάθουν ότι τα προβλήματα και τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο ένα άτομο … αλλά και τους άλλους. Είναι απαραίτητο να μάθουν να ζητούν διάφορες γνώμες.

Πνευματικός Στόχος: Να συνειδητοποιήσουν ότι είναι συνδεδεμένα όλα τα πράγματα μεταξύ τους.

Πολικότητα: Θηλυκό

Χρώμα: Πράσινο

Γράμμα: «N»

Μήνας: Μάρτιος

Γνωστό ως: «Σελήνη των Υδάτων»

Μαγικές ιδιότητες: Ευημερία, προστασία και θεραπεία

 

 

Η Σκλήθρα – Alder- (18 Μαρτίου – 14 Απριλίου)

Το δένδρο αυτό πίστευαν οι Δρυίδες ότι συνδέει το αρσενικό και το θηλυκό στοιχείο, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ των δύο μέσα σε κάθε άτομο. Επίσης συνδέεται με το θάρρος και αντιπροσωπεύει το πνεύμα που εξελίσσεται. Θεωρείται ότι είναι το δέντρο του θανάτου και της ανάστασης, και χρησιμοποιήθηκε (μαζί με τη λεύκα) σε προ-χριστιανικά νεκροταφεία. Ανθεκτικό στη σήψη χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των γεφυρών, βάρκες, κανάτες γάλακτος, σφυρίχτρες, φλογέρες και σωλήνες. Ήταν κάποτε έγκλημα να κόψει κάποιος ένα Alder γιατί υπήρχε η πεποίθηση ότι το θυμωμένο πνεύμα του δέντρου θα πάρει εκδίκηση καίγοντας το σπίτι αυτού που το έκανε. Αν κοπεί, όμως, το δέντρο κυριολεκτικά «αιμορραγεί» και από λευκό γίνεται κόκκινο.

Το Alder είναι ένα δέντρο ιερό και, ως εκ τούτου, μαντικού χαρακτήρα και συχνά χρησιμοποιείτο για μαντεία.

Τα άτομα αυτά είναι ισχυρά, τολμηροί άνθρωποι έτοιμοι να κάνουν το δικό τους και να ακολουθήσουν την δική τους ζωή, συχνά αφήνοντας τους φίλους και την οικογένεια πίσω τους. Διαθέτουν μεγάλη τόλμη και κάνουν για σύμμαχοι, αλλά συνήθως προτιμούν να δώσουν τη δική τους μάχη. Έχουν ένα ανήσυχο πνεύμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι παράτολμοι στις αναζητήσεις τους που οφείλεται στην αίσθηση της περιπέτειας. Δεδομένου ότι είναι επίσης πολύ ανταγωνιστικοί από τη φύση τους, είναι πιθανό να κάνουν τα πάντα μέχρι τα  όρια τους, αλλά στρέφουν συχνά την ενέργεια τους αποκλειστικά για το καλό των άλλων και συχνά σε δικό τους βάρος.

Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να καταργούν τα εμπόδια και ο ενθουσιασμός και η ανδρεία τους, τους κάνει άριστους ηγέτες. Μπορούν, ωστόσο, να είναι εγωιστές και έτσι να δημιουργούν εχθρούς. Διαθέτουν αίσθηση του χιούμορ (μερικές φορές θεωρούνται ακόμη και σατιρικοί) και συχνά θα «παίξουν τον κλόουν» όταν βρίσκονται με παρέα. Είναι γεμάτοι ενέργεια και έχουν μια βαθιά ανάγκη να είναι ενεργητικοί  σχεδόν 24 ώρες την ημέρα.

Ορμητικοί και αυτοδύναμοι, αναλαμβάνουν κινδύνους και επίπονες εργασίες. Όντας στοργικοί, ευγενικοί, και γοητευτικοί συνήθως εμπνέουν μεγάλη εμπιστοσύνη στους άλλους. Μεγαλοπρεπείς ως επιχειρηματίες, είναι επιδεικτικοί και συχνά τους προσελκύουν τα επικίνδυνα επαγγέλματα. Έχουν το εγώ τους υψηλό, και ανάγκη για αναγνώριση που συχνά τους καθιστά ευάλωτους. Είναι μεγάλοι ανταγωνιστές, αλλά, εάν στο τέλος χάσουν, έχουν την τάση να δοκιμάσουν κάτι νέο.

Εάν μπορέσουν να διοχετεύσουν την ενέργεια τους σε ανθρωπιστικούς σκοπούς, τότε αυτός θα είναι ο τύπος του ατόμου που δεν είναι εύκολο να ξεχάσουμε. Με πάθος για το σεξ και την επιθυμία για την αγάπη, είναι ικανοί να παντρευτούν γρήγορα, αλλά συνήθως κάνουν καλύτερα ως εραστές παρά σαν σύζυγοι, δεδομένης της ανάγκης τους για την προσωπική τους ελευθερία. Ως γονείς, ωστόσο, συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων. Είναι σημαντικό για αυτά τα άτομα να μάθουν την τέχνη της διπλωματίας και όχι να είναι επιρρεπείς σε σπατάλη ενέργειας ή σε άκαρπες διαφωνίες.

 Φυσικός Στόχος: Να γνωρίσει την μοναδική ποιότητα. Να κρατήσει τα μάτια ανοιχτά για να δεί και να επιβραβεύσει όσα βλέπει στους άλλους, αν είναι δυνατόν.]

Ψυχικός Στόχος: Να χρησιμοποιήσει κάτι που προηγουμένως είχε αγνοήσει. Να καλλιεργήσει τις μαντικές ικανότητες γιατί το μυαλό είναι μερικές φορές απρόθυμο να ασχοληθεί με το διαισθητικό μέρος.

Πνευματικός Στόχος: Να προσφέρει πνευματική βοήθεια και προστασία και να αφήσει τη διαίσθηση να είναι ο οδηγός.

Πολικότητα: Αρσενικό
Χρώμα: Βυσσινί
Γράμμα: «Φ» και «Β»
Μήνας: Ιανουάριος

Γνωστό ως: «Φεγγάρι της Αποτελεσματικότητας» και «Φεγγάρι του Προσανατολισμού».

Μαγικές ιδιότητες: Πνευματικότητα, Διδασκαλία, Μαγεία, Καθήκον και ψυχική ανδρεία

 

Ιτιά –Willow- (15 Απριλίου – 12 Μαϊου)

Το δένδρο αυτό συμβολίζει το θηλυκό στοιχείο και τους ρυθμούς του εμμήνου κύκλου. Αυτό ήταν το ιερό δένδρο της Σελήνης και, στις Κέλτικες λαϊκές παραδόσεις, το Σύμπαν δημιουργήθηκε από δύο πορφυρά αβγά φιδιού, το οποίο περιείχε τον Ήλιο και τη Γη, κρυμμένα ανάμεσα στα κλαδιά της Ιτιάς. Αυτή η τελετουργία μεταφέρθηκε αργότερα στον εορτασμό του Πάσχα στο χριστιανικό ημερολόγιο με τα πασχαλινά αυγά. Βοηθούσε εκείνους που υπέστησαν ζήλια και ήταν ένα αποτελεσματικό φάρμακο στην θεραπεία της δυσεντερίας αλλά και ως αναλγητικό, ιδίως για την αντιμετώπιση των αρθριτικών ασθενειών. Οι έγκυες γυναίκες έπιαναν τα φύλλα του, τα οποία πιστευόταν ότι εξασφάλιζαν εύκολη γέννα.

Αυτό το δέντρο κάποτε αναφέρονταν ως «η ασπιρίνη των μαγισσών» και πιθανότατα είχε τη φήμη στην επίλυση των διλημμάτων. Οι λέξεις «μαγεία» και «Wicca» και οι δύο προέρχονται από τη λέξη «Willow». Στο παρελθόν, ορισμένοι πολιτισμοί φορούσαν φύλλα Ιτιάς ώστε οι άλλοι να μπορούν  να γνωρίζουν ότι βρισκόντουσαν σε χρονική περίοδο πένθους.

Τα άτομα αυτά είναι ισχυρογνώμονες, επινοητικοί με εξαιρετική μνήμη. Συναισθηματικοί και αινιγματικοί, ανταποκρίνονται γρήγορα στις καταστάσεις, αλλά είναι επιρρεπείς σε ξαφνικές αλλαγές της διάθεσης. Όντας έξυπνοι και πρακτικοί, μπορούν να είναι λαμπροί εφευρέτες, και μπορούν να λύσουν τα ανεξήγητα μυστήρια της ζωής. Μπορούν να γίνουν ισχυροί φίλοι αλλά και …. τρομεροί εχθροί.

Έχουν ένα είδος παθητικής αντοχής και μπορούν να είναι εξαιρετικά σοφοί σύμβουλοι και εξαιρετικοί γονείς που είναι προστατευτικοί στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είναι συχνά απρόθυμοι να συγχωρήσουν και να ξεχάσουν, πράγμα το οποίο  μπορεί να τους οδηγήσει σε μόνιμες ρήξεις με τους φίλους και την οικογένεια τους.

Συνήθως απασχολούνται σε πολύ υπεύθυνες θέσεις, αλλά είναι δύσκολο να ακολουθήσουν μια οριστική καριέρα. Αν η επιλογή της σταδιοδρομίας τους είναι στον τομέα της εκπαίδευσης, συνυπολογίζονται μεταξύ των καλύτερων εκπαιδευτικών. Διαθέτουν υπερδραστήρια φαντασία και τείνουν να εκνευρίζονται χωρίς λόγο για θέματα υγείας. Έχουν ένα βαθύ ενδιαφέρον για την οικογενειακή πίστη και την ιστορία.

Η μητέρα τείνει να κυριαρχήσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους, και σαν παντρεμένοι, είναι υπερβολικά αφιερωμένοι στον σύζυγο και τα παιδιά.

Η ενέργεια τους μπορεί να διοχετευτεί στις τέχνες, αλλά μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει ξαφνικά λανθάνουσες δημιουργικές ικανότητες που τείνουν να τους  αλλάξουν την προσωπικότητα.

Είναι απίστευτα δύσκολο να τους γνωρίσει κάποιος, λόγω του «πέπλου μυστηρίου» που έχουν ως προσωπικότητες και κρύβουν πολλά.

Συνήθως παντρεύονται σε νεαρή ηλικία και οι στενές προσωπικές σχέσεις είναι υψίστης σημασίας γιατούς. Με το σωστό σύντροφο, δημιουργούν ένα ισχυρό δεσμό που δύσκολα τον διαλύουν. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να μάθουν πώς να εμπιστεύονται την εσωτερική φωνή τους γιατί μπορούν να γίνουν κυκλοθυμικοί και χρονίως αναποφάσιστοι. Δεδομένου ότι η Σελήνη έχει συνδεθεί πάντα με όσους μπορούν να επηρεάσουν το κοινό με τη δύναμη της προσωπικότητας τους … είτε για καλό είτε για κακό … το άτομα αυτά  είναι συνήθως σε θέση να το κάνουν. Φαίνονται να είναι συμβατικοί, και βιώνουν μια απίστευτη εσωτερική ζωή και φαντασία. Μπορεί να στραφούν ακόμα και κατά δημοσίων προσώπων ή να ενεργοποιηθούν για την αντιμετώπιση των δικαιωμάτων και των αδικιών για ένα συγκεκριμένο θέμα.

 Φυσικός Στόχος: Να ενθαρρυνθεί μια άνετη σχέση με τον υλικό κόσμο, η οποία είναι γεμάτη από μαθήματα και μεταβαλλόμενες αξίες. Η αλλαγή είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη … και οι αξίες δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ψυχικός Στόχος: Να κερδίσει τη κατανόηση μιας συγκεκριμένης έννοιας … Δεν μπορούν τα πάντα να γίνουν γνωστά σε ένα μάθημα … το κλειδί είναι η επανάληψη.
Πνευματικός Στόχος: Να μάθουν ότι πρέπει να υπάρχουν περίοδοι ανάπαυσης και όχι συνεχή δραστηριότητα.

Πολικότητα: Θηλυκό
Χρώμα: Οτιδήποτε είναι «φωτεινό»
Γράμμα: Σ
Μήνας: Φεβρουάριος

Γνωστό ως: «Φεγγάρι των μαγισσών» και «Φεγγάρι της ισορροπίας»

Μαγικές ιδιότητες: Θεραπεία, Προστασία, Γονιμότητα και Γυναίκα

 

Οξυάκανθος ή Κράταιγος – Hawthorn- (13 Μαΐου – 9 Ιουνίου)

Το δένδρο αυτό ήταν ένα σύμβολο της ψυχικής προστασίας εξαιτίας των αιχμηρών αγκαθιών του. Θεωρούνταν γενικά ως ένα δέντρο που έφερνε καλή τύχη στον ιδιοκτήτη του και την ευημερία στη γη πάνω στην οποία βρισκόταν. Τα κλαδιά του συχνά χρησιμοποιούνταν ως θεραπεία για την κατάθλιψη και η σκόνη των σπόρων του για τη θεραπεία στη χολολιθίαση. Αποτέλεσε επίσης το Γαϊτανάκι γύρω από το οποίο οι Κέλτες έστηναν χορό κατά την έναρξη του καλοκαιριού. Συνδέθηκε τόσο με το ιερό όσο και το άτυχο. Η καταστροφή αυτού του δέντρου προκαλούσε μεγάλο κίνδυνο για το άτομο που ήταν υπεύθυνο για μια τέτοια πράξη. Τα άνθη του, ιδίως η λευκή ποικιλία, χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να διακοσμήσουν αίθουσες και να φορεθούν στο κεφάλι από γυναίκες κατά τις τελετές των γάμων. Τα νεαρά κορίτσια σηκώνονταν τα ξημερώματα, προκειμένου να κάνουν μπάνιο στη δροσιά των λουλουδιών του οξυάκανθου, εξασφαλίζοντας έτσι την ομορφιά τους.

Οι Κέλτες πίστευαν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποδέσμευση των αρνητικών ενεργειών.

Σε γενικές γραμμές, τα άτομα αυτά είναι χαρισματικά, δημιουργικά και γεμάτα καινοτόμες ιδέες. Όντας πολυ-ταλαντούχοι διαθέτουν την ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιαδήποτε μεταβολή των συνθηκών. Έχουν προσωπικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι παρόμοια με εκείνα των αρχαίων Κελτών και Δρυιδών, και συχνά διακρίνονται στις τέχνες του θεάματος. Έχουν επίσης ένα δώρο να επηρεάζουν τους άλλους, ενώ γίνονται πολύ συμπαθείς. Ζωντανοί και αυθόρμητοι με καλές επικοινωνιακές ικανότητες, διαθέτουν άφθονη αυτοπεποίθηση και γίνονται μεγάλοι ηγέτες. Είναι τίμιοι και ειλικρινείς ως φίλοι, δεδομένης της φυσικής συμπάθειας και της ικανότητας τους να είναι καλοί ακροατές. Υπάρχει μια τάση, όμως, προς μια ασταθή ιδιοσυγκρασία και εκρήξεις θυμού. Είναι έμπειροι στην επινόηση των λαμπρότερων σχεδίων και προγραμμάτων. Σε γενικές γραμμές, η μεγάλη δύναμη τους προέρχεται από τη γνώση όσον αφορά τις αδυναμίες των αντιπάλων τους. Ωστόσο, δεν έχουν αδίστακτο χαρακτήρα, απλώς είναι έξυπνοι και διπλωμάτες.

Συχνά συμμετέχουν σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες. Έχουν μια έντονη αίσθηση του χιούμορ που είναι γεμάτο υπονοούμενα … ένα ταλέντο το οποίο τους οδηγεί συχνά στο γράψιμο και τη δημοσιογραφία. Λόγω του ότι βαριούνται εύκολα,  συχνά έχουν πρόβλημα να διαμορφώσουν μια μόνιμη σχέση. Ωστόσο, γίνονται θαυμάσιοι γονείς οι οποίοι μεταδίδουν την εξυπνάδα τους στα παιδιά τους και συχνά οδηγούνται σε ένα συναρπαστικό τρόπο ζωής. Συνέχεια ποθούν την ψυχική διέγερση και τις προκλήσεις. Με την επιθυμία να δοκιμάσουν «λίγο από όλα», το πρόσωπο των ατόμων αυτών συχνά φαίνεται να είναι σχεδόν αγέραστο σε εμφάνιση και χαρακτήρα.

 Φυσικός Στόχος: Να εργαστεί για την καλυτέρευση του εαυτού του και να συμμετάσχει σε άσκηση και τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής.

Ψυχικός Στόχος: Να ανοίξει το μυαλό στην άγνοια και τα ψευδή γεγονότα. Οι  σκέψεις θα πρέπει να είναι ελεύθερης ροής και το μυαλό θα πρέπει να καθαριστεί.
Πνευματικός Στόχος: Να μάθουν ότι μέσα από τα πιο δύσκολα προβλήματα, το μυαλό θα δημιουργήσει νέες και απρόβλεπτες δυνάμεις.

Πολικότητα: Αρσενικό
Χρώμα: Μωβ
Γράμμα: «H»
Μήνας: Απρίλιος / Μάιος.
Γνωστό ως: « Φεγγάρι της συγκράτησης», «Φεγγάρι του εμποδίου» και «Φεγγάρι του καλοκαιριού».

Μαγικές ιδιότητες: Γονιμότητα, Ειρήνη, Ευημερία, Καθαρισμός, Προστασία και Αγνότητα

 

Βελανιδιά- Oak- (10 Ιουνίου – 7 Ιουλίου)

Η Βελανιδιά ήταν το βασικό ιερό δέντρο του Δρυιδών, και συμβολίζει την αλήθεια και την ακλόνητη γνώση. Αυτό το δέντρο αντιπροσώπευε την ψυχή που, κατά την  κελτική άποψη, ήταν το « Μάτι του Θεού». Οι πόρτες που κατασκευάζονταν από βελανιδιά πίστευαν ότι κρατούσαν έξω το κακό. Η λέξη «πόρτα» προέρχεται από το σανσκριτικό «duir» μια λέξη η οποία συμβολίζει την σταθερότητα και προστασία. Η ανάπτυξη αυτού του δέντρου είναι αργή, αλλά σίγουρα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και το καταφύγιο. Οι Δρυίδες διδάσκονταν συχνά τα μαθήματα κάτω από τη σκιά της βελανιδιάς. Για πολύ καιρό θεωρείτο από τους σοφούς ότι είναι ο φύλακας που άνοιξε τις πόρτες στην πνευματικότητα και χορήγησε τη δύναμη να προχωρήσει ο άνθρωπος περαιτέρω. Πίστευαν ότι έδινε το κουράγιο να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έπρεπε να επιλυθούν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Θεράπευε την ουρική αρθρίτιδα και την αιμορραγία των ούλων. Ο εσωτερικός φλοιός του λέγεται ότι χρησίμευε στην ανακούφιση του πονόλαιμου και ο εξωτερικός φλοιός πιστεύεται ότι βοηθούσε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του πυρετού.

Τα άτομα αυτά έχουν επιχειρηματικό πνεύμα και μεγαλεπήβολα σχέδια. Είναι ενθουσιώδεις και υπεύθυνοι. Κατέχουν υψηλό βαθμό προσωπικού μαγνητισμού. Κάνουν για ηγέτες και το βρίσκουν εύκολο να προσελκύσουν και να εμπνεύσουν τους άλλους. Θα παραμείνουν ήρεμοι κατά τη διάρκεια μιας κρίσης και δεν επηρεάζονται εύκολα.

Παρά το γεγονός ότι είναι σοβαρά ευσυνείδητοι, οι άνθρωποι αυτοί είναι χαρούμενοι και αισιόδοξοι από τη φύση τους, με μια έντονη αίσθηση του χιούμορ και μπορούν να κάνουν το καλύτερο σε μια δύσκολη κατάσταση. Όντας αισιόδοξοι, είναι άφοβοι για να λένε την αλήθεια σε κάθε δεδομένη κατάσταση, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Ωστόσο, ορισμένες φορές τείνουν να έχουν έλλειψη διακριτικότητας και συχνά αναλαμβάνουν οικονομικά ρίσκα. Βαθιά φιλοσοφικοί, είναι γενναιόδωροι φίλοι, αλλά είναι επιρρεπείς στην υπερβολή και έχουν κλίση προς τη ματαιοδοξία. Είναι σημαντικό τα άτομα αυτά να μάθουν να μετριάσουν την υπερηφάνεια με το χιούμορ διαφορετικά μπορεί να γίνουν πομπώδεις και καταθλιπτικοί.

Είναι πολύ απαιτητικοί σαν επαγγελματίες. Κατέχουν συχνά θέσεις εξουσίας, αλλά έχουν μια έμφυτη αίσθηση του να αγωνίζονται με τίμιο τρόπο. Μπορεί να είναι αφελείς με τον τρόπο με τον οποίο εμπιστεύονται τους άλλους, ειδικά όσον αφορά τις υποθέσεις της καρδιάς. Συχνά, οι άνθρωποι αυτοί έχουν υψηλά πρότυπα στην αγάπη που είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους συντρόφους τους να τα ακολουθήσουν και αποδίδουν μεγάλη σημασία σε θέματα ηθικής.

Μπορούν πολύ εύκολα να ρισκάρουν σε οικονομικά θέματα χωρίς να φοβούνται Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ισχυρές ικανότητες εξουσίας αλλά καραδοκεί ο κίνδυνος να αναπτυχθούν τα ανθρώπινα ελαττώματα της απληστίας και της φιλαργυρίας. Αυτά τα άτομα είναι γενικά πιο φανταχτερά από τη φύση τους και μπορεί να αναζητούν την  δόξα και τον έπαινο. Παρ ‘όλα αυτά, είναι δημιουργικοί και γενναιόδωροι με μια ενστικτώδη αίσθηση της επιβίωσης.

Φυσικός Στόχος: Να μάθουν ότι μια άμεση προσέγγιση θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα … ότι μαθαίνει κάποιος από την πράξη.
Ψυχικός Στόχος: Να συσσωρεύουν τα βελανίδια της σοφίας, και να μοιράζονται με τους άλλους αυτή την σοφία
Πνευματικός Στόχος: Να γίνουν σκληροί και ανθεκτικοί, παρά την απρόβλεπτη φύση της ζωής ….

Πολικότητα: Αρσενικό
Χρώμα: Μαύρο και σκούρο καφέ
Γράμμα: «Δ»
Μήνας: Μάιος

Γνωστό ως: «Φεγγάρι της δύναμης», «Φεγγάρι της ασφάλειας»

Μαγικές ιδιότητες: Όλοι οι θετικοί σκοποί, τιμιότητα και αρσενική δύναμη

 

Πουρνάρι – Hollytree- (8 Ιουλίου – 4 Αυγούστου)

Το δένδρο αυτό βοηθούσε στο να υπάρχει ισορροπία τόσο τις θετικές όσο και στις  αρνητικές πτυχές του χαρακτήρα κάθε ατόμου, αποκαλύπτοντας έτσι μια νέα κατεύθυνση. Συνδέονταν με την καλή θέληση και την αγάπη ,γιαυτό συχνά φυτεύονταν κοντά σε σπίτια για την προστασία και να αποκρούσει το κακό και τους δαίμονες. Είχε θεωρηθεί ως ένα ισχυρό σύμβολο της ζωής. Ήταν ένα ιερό δένδρο για τους Δρυίδες και όποιος το είχε στο σπίτι του κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τον προστάτευε από τα ξωτικά και τις νεράιδες κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Κατά την παράδοση, θα είναι τυχερός όποιος κρεμάσει ένα μικρό κλαδί έξω από το σπίτι του γιατί θα έχει  προστασία από τον κεραυνό και έτσι εξασφαλίζετε καλή τύχη. Η έννοια της προστασίας κατά των κεραυνών βασίζεται στο γεγονός ότι τα φύλλα του λειτουργούν ως αγωγοί.

Το δένδρο αυτό απένειμε σοφία και θάρρος και θεωρήθηκε ότι είναι χρήσιμο στα όνειρα. Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις, όταν μια νεαρή κοπέλα συγκεντρώσει εννέα φύλλα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και στη συνέχεια τα τοποθετήσει σε ένα τριγωνικό μαντήλι κάνοντας εννέα κόμβους, τότε θα μπορούσε να ονειρευτεί το μελλοντικό σύζυγο της, τοποθετώντας το μαντήλι κάτω από το μαξιλάρι της. Επίσης, πίστευαν ότι αν ένας άνδρας είχε ένα φύλλο Holly στο πρόσωπο του, θα γίνει ελκυστικός στις γυναίκες.

Τα άτομα αυτά είναι πρακτικά και έχουν ικανότητες να τα βγάλουν πέρα απέναντι στις αντιξοότητες. Όντας προσεκτικοί, λογικοί και αποτελεσματικοί, διαθέτουν μια καλή επιχειρηματική λογική, αλλά προτιμούν να βοηθήσουν και όχι να είναι αρχηγοί. Στις προσωπικές τους σχέσεις, είναι υποστηρικτικοί, προστατευτικοί και κτητικοί. Έχουν την τάση να προσπαθούν για την τελειότητα, που συχνά όμως οδηγεί σε απώλεια εμπιστοσύνης. Τείνουν να επηρεάζουν τους άλλους, αλλά συνήθως λειτουργούν πίσω από τα παρασκήνια. Κάθε τους λέξη έχει νόημα και η τιμή τους είναι βασική αρχή τους.

Το αδύναμο σημείο τους είναι η ευαισθησία τους για την προσωπική κριτική, η ανάγκη τους για συνεχή αγάπη και προσοχή που μπορεί να τους κάνει απαιτητικούς σε μια στενή σχέση. Μπορεί επίσης να υπάρξει μια τάση να παρουσιάζουν μια μίζερη στάση. Δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνοι αλλά έχουν την ικανότητα να λύσουν δύσκολα προβλήματα με τη χρήση της απλής λογικής.

Προσελκύονται και ασχολούνται με  τράπεζες και ασφάλειες. Είναι ισχυρογνώμονες και κάνουν για αξιόπιστοι φίλοι, έχοντας ένα μεγάλο απόθεμα φυσικής αντοχής. Προσγειωμένοι, διαθέτουν συνήθως έντονη πνευματικότητα.

Ως σύντροφοι, είναι στοργικοί αν και συχνά υπερβολικά προστατευτικοί και συχνά παντρεύονται τον παιδικό τους έρωτα. Γίνονται ανεκτικοί και πολύ υποστηρικτικοί σύζυγοι και τείνουν να έχουν πολλούς στενούς φίλους και από τα  δύο φύλα. Η έλλειψη αίσθησης του χιούμορ, οφείλεται κυρίως στην αντιπάθεια του ατόμου Holly να γελά εις βάρος του άλλου. Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να είναι απομονωμένοι και χρειάζονται ένα ήσυχο μέρος για να ηρεμούν από τις τεράστιες ευθύνες που συνήθως είναι πάνω τους.

Είναι διατεθειμένοι να εμπλακούν με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των άλλων, παρέχοντας τόσο οικονομική όσο και συναισθηματική υποστήριξη. Ενώ αυτό είναι ενδεικτικό της ανιδιοτελούς φύσης τους, μπορεί να οδηγήσει σε μια τυφλή αισιοδοξία που μπορεί να είναι προσωπικά επιζήμια. Συχνά είναι υπερευαίσθητοι για την προσωπική κριτική και μπορεί να αναγκαστούν να απομονωθούν από τον κόσμο.

 Φυσικός Στόχος: Να μάθουν ότι τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με ενότητα και συντονισμένη προσπάθεια.

Ψυχικός Στόχος: Να εκπαιδεύονται και να μαθαίνουν καθημερινά.
Πνευματικός Στόχος: Να καλλιεργούν δυναμική και ενστικτώδη διαίσθηση, προκειμένου να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και να αποδεχθούν την πραγματικότητα της ζωής.

Πολικότητα: Θηλυκό
Χρώμα: Σκούρο Γκρι
Γράμμα: «T»
Μήνας: Ιούνιος

Γνωστό ως: «φεγγάρι της περικύκλωσης» και «Φεγγάρι της πολικότητας»

Μαγικές ιδιότητες: Προστασία, Προφητεία, Μαγεία των ζώων και σεξουαλική μαγεία.

 

Φουντουκιά – Hazel- (5 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου)

Η Φουντουκιά θεωρήθηκε ότι είναι το Δέντρο της Σοφίας και πίστευαν ότι οι μαγικές ικανότητες και γνώσεις θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν από την κατανάλωση των φουντουκιών, τα οποία είναι τα εμβλήματα της σοφίας. Είναι επίσης στενά συνδεδεμένη με τον μεντιουμισμό και τον διαλογισμό. Οι Δρυίδες συχνά καλούνταν να μεσολαβούν σε διαφορές που αφορούσαν ακίνητα και γη, και χρησιμοποιούσαν κλαδιά φουντουκιάς. Κλαδάκια φουντουκιάς χρησιμοποιούσαν επίσης και οι μάντεις νερού, λόγω της ευαίσθητης φύσης του δέντρου και της στενής συγγένειας του με το στοιχείο του νερού. Η Φουντουκιά ήταν το αγαπημένο δένδρο των Δρυιδών μερικοί από τους οποίους προτιμούσαν το ξύλο της για προσωπική τους χρήση από τα άλλα δένδρα. Θεωρούνταν ως ένδειξη εξουσίας μεταξύ των Δρυιδών. Κάποτε χρησιμοποιείτο για να προστατεύσουν τα σπίτια από τη φωτιά και τα δέντρα που φυτεύονταν από τον Ήλιο. Θεράπευε το βήχα, είχε καταπραϋντικές ιδιότητες για τον πονόλαιμο και ανακούφιζε τα συμπτώματα του πονοκέφαλου  και την βαριά εμμηνόρροια.

Τα άτομα αυτά είναι ευφυείς και έξυπνοι άνθρωποι, που διαθέτουν εξουσία και καλή συλλογιστική. Αυτή η οξύτητα του πνεύματος τους, τους κάνει εξαιρετικούς συζητητές και συγγραφείς. Γίνονται επίσης υπέροχοι σχεδιαστές και διοργανωτές  ακόμη και μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Η επιθυμία τους για την απόκτηση γνώσεων τους καθιστά έμπειρους επιστήμονες και είναι συχνά οι εμπειρογνώμονες σε επιλεγμένους τομείς. Έχουν ζωντανό και αναλυτικό μυαλό, έχουν μεγάλη φαντασία και είναι ιδεαλιστικοί στοχαστές. Οι καλλιτεχνικές ικανότητες τους, τους οδηγούν συχνά στο να δημιουργήσουν όμορφα πράγματα που έχουν πολύ πρακτική χρησιμότητα.

Μερικές φορές είναι γνωστοί ως οι μεσολαβητές της κοινωνίας, γίνονται έντονοι παρατηρητές της αλήθειας γύρω τους και είναι σε θέση να κρίνουν μια ολόκληρη κατάσταση, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχει, ωστόσο, η τάση να γίνουν μερικές φορές παρανοϊκοί και να έχουν έλλειψη αυτοεκτίμησης. Η άφθονη ενέργεια τους (περισσότερο διανοητική και συναισθηματική παρά σωματική) πρέπει συνεχώς να διοχετεύεται, διαφορετικά μπορούν να γίνουν επιρρεπείς σε ξαφνικούς πονοκεφάλους και ημικρανίες. Αντιπαθούν τα προσχήματα και τις ψευδείς αξίες. Είναι ίσως οι πιο ορθολογιστές και πάντα φαίνεται να είναι ήρεμοι και επιφυλακτικοί, πράγμα το οποίο τους επιτρέπει να παραμείνουν εκτός της συναισθηματικής σφαίρας της ζωής. Αυτός όμως ο συναισθηματικός έλεγχος δεν είναι παρά η επιφάνεια, δηλ. μια κάλυψη ενός πολύ ευαίσθητου χαρακτήρα και είναι επιρρεπείς στο να υποφέρουν από νευρική υπερένταση.

Όμως,  διακατέχονται με έντονες ψυχικές αντοχές. Έχουν ευέλικτο μυαλό που είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άκρα, αλλά έχουν την τάση να ασκούν αυστηρή κριτική στα δικά τους σφάλματα και μπορεί να υποφέρουν από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πολλές φορές γίνονται κυνικοί και μπορούν να καταφεύγουν σε ύπουλους τρόπους προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ως σύντροφοι, είναι ειλικρινείς και παρέχουν φροντίδα, αλλά μπορεί να κακομάθουν τα παιδιά και τους συζύγους τους. Δεν είναι επιδειξιμανείς, αλλά ειλικρινείς και εμπνέουν μεγάλη αφοσίωση στους άλλους.

 Φυσικός Στόχος: Να εμπνεύσει στους άλλους να βελτιώσουν την ικανότητα τους στις τέχνες , στη ποίηση, την μαντεία και την διαμεσολάβηση

Ψυχικός Στόχος: Να αφήσουν τη διαίσθηση τους ελεύθερη να φέρει τις ιδέες τους στην επιφάνεια.
Πνευματικός Στόχος: Να ακολουθήσουν τη διαίσθηση τους, και η ανταμοιβή τους θα είναι η σοφία και η ψυχική ικανοποίηση.

Πολικότητα: Θηλυκό
Χρώμα: Καφέ
Γράμμα: «K» και «Γ»
Μήνας: Ιούλιος

Γνωστό ως: «Φεγγάρι του Σοφού»

Μαγικές ιδιότητες: Επικοινωνία με τα πνεύματα, Προστασία και Γονιμότητα

 

Άμπελος –Viny- (2 Σεπτεμβρίου – 29 Σεπτεμβρίου)

Στο δροσερό Κέλτικο κλίμα, το αμπέλι απαιτεί πολύ προσοχή έτσι ώστε να αποδίδει καρπούς και έγινε σύμβολο της ιερής γνώσης και του πνευματισμού, καθώς και του αισθησιασμού και των συναισθημάτων. Συμβολίζει την αλήθεια … τουλάχιστον όπως θεωρούν ότι είναι … και βοηθά στο να απελευθερώσει τις αναστολές. Το κρασί χρησιμοποιούνταν για την τόνωση της προφητείας στους μάντεις, επιτρέποντας τους να φτάσουν βαθιά στο εσωτερικό τους εαυτό, με την διαίσθηση να ενεργεί ως οδηγός τους. Η άμπελος ήταν από τα πιο δημοφιλή καλλιεργούμενα είδη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η άμπελος ήταν γνωστή και μεταδόθηκε στις Βρετανικές Νήσους από πολύ παλιά. Λόγω της τάσης της να περιτυλίσσεται γύρω-γύρω, συχνά συνδέει δύο πράγματα μαζί.

Για τους Κέλτες, αυτό ήταν ενδεικτικό της ανάγκης να κατανοήσουν τη σημασία του σεβασμού προς τις επιλογές και τις ενέργειες των άλλων. Ο καρπός της αμπέλου ήταν γνωστό από καιρό ότι αποδεσμεύει τις αναστολές και χαλαρώνει τη γλώσσα, επιτρέποντας έτσι σε όσους μετέχουν της συγκομιδής της να μιλάνε πιο ελεύθερα. Στοιχεία δείχνουν ότι η άμπελος υπήρχε πριν από την εμφάνιση του ανθρώπου και τα πρώτα ίχνη της καλλιέργειας αμπέλων για την οινοποίηση φαίνεται να είναι γύρω στο 2000 π.Χ. στη Σικελία.

Τα άτομα αυτά είναι διακριτικά και έχουν υψηλά προσωπικά πρότυπα. Φαίνονται ευγενικά και ανεξάρτητα, αλλά είναι πολύ ρομαντικοί πράγμα που τους κάνει ευαίσθητους, ευάλωτους και με ισχυρή αυτοκριτική. Έντονα οξυδερκείς, δίνουν σημασία στην λεπτομέρεια και διαθέτουν εκλεπτυσμένους τρόπους. Με μια παραδόξως διπλή προσωπικότητα, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να είναι χαρούμενοι τη μια στιγμή και την άλλη λυπημένοι. Τα συναισθήματα τους τείνουν να είναι έντονα, παρά την προς τα έξω φαινομενική τους ηρεμία, ιδιαίτερα, όταν αντιμετωπίζουν κίνδυνο.

Καλοί διοργανωτές, είναι κατάλληλοι στις δημόσιες υπηρεσίες. Ευγενικοί, δημιουργικοί και κοινωνικοί, λατρεύουν το θέατρο και τη μουσική. Ωστόσο, έχουν μια ροπή κατά καιρούς προς την υπερβολική επιείκεια. Χρειάζονται μεγάλη διανοητική και συναισθηματική ασφάλεια, ώστε να νιώσουν ικανοποιημένοι. Δεν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι στις επιδιώξεις τους, αλλά έχουν μια ισχυρή αίσθηση για την επιβίωση. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να μάθουν να εξισορροπούν τις δύο πλευρές της ζωής … τη σπορά και την συγκομιδή.

Τα άτομα αυτά έχουν την τάση να χρονοτριβούν, πράγμα το οποίο  πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου να αποφύγει την ανησυχία και την αρνητικότητα. Αν και τα συναισθήματα τους εναλλάσσονται γρήγορα και είναι, εκ φύσεως, πολύ αισθησιακοί, φαίνονται συντηρητικοί και διακατέχονται από γαλήνη στο πνεύμα. Στην ανάγκη τους να δημιουργήσουν αρμονία και σταθερότητα, μπορούν να γίνουν …. παρασιτικοί … ή ακόμη και πλήρως εξαρτώμενοι από τους άλλους. Είναι παθιασμένοι, αλλά η διπλή προσωπικότητα τους καθιστά συχνά δύσκολη την διατήρηση ενός γάμου. Ορισμένοι άνθρωποι τους βρίσκουν εξαιρετικά ελκυστικούς, ενώ άλλοι θα τους βρουν υπερόπτες. Εξευγενισμένα άτομα με καλή αίσθηση του χιούμορ (υπό την προϋπόθεση ότι το χιούμορ δεν είναι πολύ χοντρό). Μπορούν εύκολα να πληγωθούν από την έλλειψη σεβασμού των άλλων. Είναι οι ενστικτώδεις διοργανωτές της ζωής, και θα είναι μεγάλο λάθος να υποτιμήσουμε το χαρακτήρα τους και την νοημοσύνη τους.

Φυσικός Στόχος: να αισθανθούν σε ένα βαθύ επίπεδο, ότι είναι αναγκαίο να ενεργήσουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο σε κάθε δεδομένη στιγμή.
Ψυχικός Στόχος: Να μάθουν πώς να εμπιστεύονται τις αισθήσεις όταν ενεργούν αντί να προσπαθούν να χρησιμοποιούν τον λόγο. ώστε να επιταχυνθεί η εσωτερική ανάπτυξη
Πνευματικός Στόχος: Να ανοιχτούν στους άλλους, ώστε να παίρνουν και μια δεύτερη γνώμη.

Πολικότητα: Ανδρόγυνου
Χρώμα: Πολύχρωμο
Γράμμα: «Μ»
Μήνας: Αύγουστος

Γνωστό ως: «Φεγγάρι της γιορτής»

Μαγικές ιδιότητες: Ευημερία , προστασία, πνευματικότητα, γονιμότητα, έμπνευση, θάρρος, και δύναμη

 Κισσός -Ivy- (30 Σεπτεμβρίου – 27 Οκτωβρίου )

Η δύναμη του κισσού έγκειται στην ικανότητά του να αναρριχάται, καθιστώντας το ένα ισχυρό σύμβολο της αποφασιστικότητας και αντοχής για τους Δρυίδες. Θεωρείτο ως προμήνυμα θανάτου και πνευματικής ανάπτυξης. Όντας αειθαλές, αντιπροσώπευε τις διάφορες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής. Ήταν αντιπροσωπευτικό του μυστηριακού και χρησιμοποιούνταν για καλή τύχη και για την ενίσχυση της γονιμότητας. Όταν χρησιμοποιούνταν σωστά, μπορούσε να θεραπεύσει πονοκεφάλους, μυϊκές κράμπες και βοηθούσε στην τέχνη της προφητείας. Συμβόλιζε το ταξίδι της ψυχής και ενθάρρυνε την βοήθεια προς τους άλλους, έτσι ώστε, με τη σειρά τους, κι αυτοί θα μπορούσαν να προσφέρουν βοήθεια σε ανταπόδοση. Θεωρείτο πολύ ισχυρό δένδρο από τους Κέλτες, λόγω της ικανότητας του να δημιουργεί πυκνά δασύλλια στο δάσος και ως εκ τούτου είχε μάλλον απειλητικό χαρακτήρα. Ο κισσός ήταν ένα μέσο επικοινωνίας με τον εσώτερο εαυτό, και έδινε στο άτομο την ικανότητα να βλέπει μέσα από τα μάτια της ψυχής και πέρα από τον καθημερινό κόσμο.

Τα άτομα αυτά έχουν μεγάλη προσωπική δύναμη και έναν πλούτο ταλέντων που μπορεί να φέρουν προσωπικές τιμές και δημόσια αναγνώριση. Τέτοιοι άνθρωποι είναι γενικά πολυποίκιλοι χαρακτήρες με ένα μοναδικό ύφος. Ανήσυχοι από την φύση τους, οι άνθρωποι αυτοί είναι, ωστόσο, κοινωνικοί και πολύ εγκάρδιοι. Επεκτατικοί και μαγνητικοί, κερδίζουν εύκολα φίλους και αντιπαθούν να προσβάλλουν τους άλλους. Αν και συχνά αναποφάσιστοι, δεν είναι άβουλοι και θα αντιμετωπίσουν τα δύσκολα της ζωής με αισιοδοξία. Διαθέτουν επίσης μια ιδιαίτερη διάνοια που συνδυάζεται με την αίσθηση του χιούμορ. Οι αμφιβολίες και οι φόβοι τους μπορεί να εκδηλωθούν μέσα από παράξενα όνειρα. Με βαθιά καλλιτεχνική ικανότητα, τείνουν να χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από τους φίλους τους.

Έχουν πίστη στη φυσική ισορροπία των πραγμάτων. Εξαιρετικά πιστοί, είναι σε θέση να αποδεχθούν την ευθύνη των πράξεων τους. Τείνουν να προσελκύουν άτομα που έχουν μικρή ή καθόλου ηθική και αυτό θα πρέπει να το έχουν κατά νου όταν κάνουν νέους φίλους. Δεν τους αρέσει και τόσο η μελέτη και κερδίζουν τη γνώση καλύτερα μέσω της εμπειρίας. Έχουν επίσης την τάση να μην είναι πολύ τυχεροί άνθρωποι.

Ρομαντικά, είναι πολύ ευαίσθητοι, αλλά φαίνεται να μη μπορούν να ψυχολογήσουν τόσο καλά ποιοι τους αγαπάνε πραγματικά.Όταν είναι ερωτευμένοι γίνονται υπερβολικά προσκολλημένοι, αλλά γίνονται γενναιόδωροι και τρυφεροί σαν γονείς. Είναι σημαντικό γιαυτά τα άτομα να μην είναι σε μεγάλο βαθμό δέσμιοι των προβλημάτων των άλλων διαφορετικά θα  υποφέρουν από απογοήτευση και από προδοσία.

Έχουν την τάση να είναι κάπως αναποφάσιστοι και να ταλαντεύονται μεταξύ δύο ακραίων σημείων που θα καθορίσουν το ρυθμό της ζωής τους ανάλογα. Ακτινοβολούν μια επιτυχημένη εικόνα όλη την ώρα, ακόμη και όταν υποφέρουν από κακή τύχη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι γενναιόδωροι και πολύ έξυπνοι ειδικά  όταν πρόκειται για οικονομικούς πόρους και το εισόδημα τους. Συχνά εμπλέκονται σε διαμάχες και αντιδικίες.

Φυσικός Στόχος: Η σύνδεση με τους άλλους.

Ψυχικός Στόχος: Να αναγνωρίσουν ότι η ομάδα μπορεί να ασκήσει επιρροή και να μάθουν για τον εαυτό τους.

Πνευματικός Στόχος: Να συναλλάσσονται με τους άλλους με χαρά και να τους βοηθούν στο πνευματικό ταξίδι τους, έτσι ώστε, και οι άλλοι με τη σειρά τους, να προσφέρουν βοήθεια … για να μάθουν ότι όλα είναι αλληλένδετα.

Πολικότητα: Αρσενικό

Χρώμα: Γαλάζιο

Γράμμα: «Γ»

Μήνας: Σεπτέμβριος

Γνωστό ως: «Φεγγάρι της ανθεκτικότητας»

Μαγικές ιδιότητες: Θεραπεία, Προστασία, Συνεργασία και Εξορκισμός

 

Καλαμιά- Reed- (28 Oκτωβρίου – 24 Νοεμβρίου)

Οι Δρυίδες πίστευαν ότι η καλαμιά, λόγω του πυκνού συστήματος των ριζών της συμβόλιζε τη σοφία και την γνώση. Ήταν επίσης αντιπροσωπευτική των μυστηρίων του θανάτου. Θεωρείτο και σύμβολο της βασιλικής οικογένειας. Η καλαμιά μεγαλώνει μέσα στη σιωπή, μέσα σε υγρότοπους, και στέκεται στην άκρη των ποταμών. Κατ΄ επέκταση, είναι εκπρόσωπος της άμεσης προσέγγισης που απαιτείται όταν αντιμετωπίζετε ένα δίλημμα … αν αυτό το δίλημμα προέρχεται από το ίδιο το άτομο ή τους άλλους. Εξέφραζε την επιθυμία να αναζητηθούν οι κρυμμένες αλήθειες, και επίσης συμβόλιζε την μουσική. Θεωρείτο εκπρόσωπος της προστασίας που προσφέρεται σε όλα τα πλάσματα της Φύσης, κατοικίδιων ή άγριων. Οι σπόροι της κάποτε χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία της ελονοσίας, την ουρική αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις. Επίσης, για τη θεραπεία του πονόδοντου και για την απομάκρυνση των παρασίτων.

Τα άτομα αυτά έχουν ισχυρή φαντασία με μια σαφή εικόνα των πολύπλοκων θεμάτων. Κάνουν για φερέγγυοι  φίλοι, αλλά μπορεί επίσης να είναι υπερβολικά ζηλιάρηδες με στροφή στη βία, εάν η ζήλια δεν υπόκειται σε προσεκτικό έλεγχο. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν συνεχώς προσπάθειες για να έχουν την πλήρη εξουσία. Είναι θαυμάσιοι ηγέτες αλλά συχνά πέφτουν θύματα του ίδιου τους του δυναμισμού. Είναι πολύ τρυφεροί και με πάθος αρκεί να μην αφήνουν τα ζηλόφθονα συναισθήματα να τους παρασύρουν. Είναι συνήθως οι καταλύτες της ζωής και όχι οι ανταγωνιστές, που ασχολούνται περισσότερο με την ριζική αλλαγή της ζωής και όχι απλώς με ορισμένες πτυχές της.

Είναι γνωστοί ως οι μεγάλοι επιζώντες της ζωής, αλλά συχνά συναντούν  την εχθρότητα των άλλων και όχι προσφορά βοηθείας. Είναι απαραίτητο για αυτά τα άτομα να έχουν ισχυρή θέληση, προκειμένου να αποτραπεί μια πορεία προς την αυτοκαταστροφή.

Είναι πολύπλοκοι χαραχτήρες, ανυποχώρητοι και ατρόμητοι. Υπερήφανοι και ανεξάρτητοι, έχουν μεγάλη δύναμη χαρακτήρα και σπάνια συμβιβάζονται, πιστεύοντας ότι έχουν κάποιο ρόλο να διαδραματίσουν σε αυτή την ζωή ο οποίος αποκλείει οποιοδήποτε σημάδι αδυναμίας .Οι άνθρωποι αυτοί αρέσκονται στις προκλήσεις, και κατέχουν μια έμφυτη πίστη στο πεπρωμένο τους. Έχουν ισχυρή παρουσία και έναν έντονο προσωπικό μαγνητισμό. Προσελκύουν τους περισσότερους ανθρώπους κοντά τους, αλλά έχουν την τάση να απωθούν οι ίδιοι τους, τους υπερβολικά ευαίσθητους. Λόγω της ισχύος τους, ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθούν τον δρόμο του ενάρετου βίου. Αν αποκλίνουν από αυτόν τον δρόμο, τότε μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι άνθρωποι.

Γίνονται ισχυροί φίλοι και ισχυροί εχθροί. Ακόμα και σαν εχθροί όμως, οι άνθρωποι αυτοί θα διατηρήσουν τον σεβασμό, ιδιαίτερα από τους αντιπάλους τους. Συνήθως αποκτούν δημόσια αναγνώριση.

Φυσικός στόχος: Να λειτουργήσουν με σεβασμό  και τάξη εκεί όπου οι άλλοι δημιουργούν μόνο χάος  και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ψυχικός Στόχος: Να θέσουν έναν στόχο και να μην αποσπαστούν από αυτόν .

Πνευματικός Στόχος: Να περιμένουν να αντιμετωπίσουν εκπλήξεις και αναστατώσεις και με την εσωτερική τους δύναμη να εξαλείψουν τα εμπόδια αυτά και να τα δουν ως πολύτιμα εργαλεία διδασκαλίας, όπως το ίδιο το ταξίδι της ζωής.

Πολικότητα: Θηλυκό

Χρώμα: πράσινο

Γράμμα: «Ν» και «Γ»

Μήνας: Οκτώβριος

Γνωστό ως: «Φεγγάρι του σπιτιού», Φεγγάρι του χειμώνα » και » Φεγγάρι της Αλήθειας «

Μαγικές ιδιότητες: Γονιμότητα, Προστασία, Αγάπη για την οικογένεια, Ανησυχίες

Αφροξυλιά -Elder – (25 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου)

Για τους Κέλτες, η αφροξυλιά ήταν το σύμβολο τόσο του θανάτου όσο και της αναγέννησης και τα κλαδιά του επέτρεπαν στο άτομο να δει πνεύματα και οράματα. Υπογράμμιζε την στιγμή της εξέλιξης και απένειμε δικαιοσύνη. Λόγω του ότι θεωρείτο ιερό δένδρο, τα κλαδιά του κρέμονταν πάνω από τους στάβλους για την προστασία των αλόγων από τα κακά πνεύματα. Παραδόξως, σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, αυτό το δέντρο κάποτε θεωρείτο μαγικό. Για πολλές γενιές πίστευαν ότι θα είναι άτυχος όποιος κάψει αφροξυλιά και ένας οιωνός θανάτου για να εμφανιστεί σε κάποιο σπίτι. Επιπλέον, πίστευαν ότι όποιος κόψει το ξύλο του δέντρου κινδυνεύει να μετατραπεί σε πέτρα. Σε ένα χριστιανικό μύθο, αναφέρετε ότι από τα κλαδιά της αφροξυλιάς κρεμάστηκε ο Ιούδας μετά την προδοσία του Χριστού και από τότε έχασε για πάντα την ικανότητα της να αναπτύσσεται γρήγορα. Σε ένα άλλο μύθο, λέγεται ότι ο σταυρός πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός ήταν φτιαγμένος από αφροξυλιά και ο λόγος για τον οποίο το δέντρο παρέμεινε γυρτό είναι γιατί ένιωθε τύψεις από τότε.

Συχνά φυτεύονταν κοντά στο σπίτι, και θεωρήθηκε ότι προσφέρει προστασία έναντι των κακών επιρροών . Στην αρχαιότητα, πίστευαν ότι οι αρνητικές δυνάμεις θα πρέπει να προσελκύονται από κάποιον που αποκοιμήθηκε κάτω από ένα δέντρο αφροξυλιάς. Θεωρήθηκε ότι το άτομο αυτό θα υποστεί φρικτούς εφιάλτες και ότι  γινόταν έξαλλος μετά το ξύπνημα.

Τα άτομα αυτά εξελίσσονται σταδιακά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Όταν είναι νέοι, οι εν λόγω άνθρωποι έχουν την τάση να αναλώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια σε ανάξια πράγματα. Συχνά είναι τυχερά άτομα που επωφελούνται σε νεαρή ηλικία από κληρονομιές. Ωστόσο, αυτό συνήθως τους κάνει να ζουν ακόλαστη και ξέφρενη ζωή. Με μια βασική ανησυχία και ακόρεστη περιέργεια, είναι άτομα που μελετάνε τα πάντα σε βάθος και είναι επιρρεπείς στο να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις με σκοπό την προώθηση της γνώσης τους. Είναι αυτάρκεις, ζωντανοί και ειλικρινείς. Αντιπαθούν την ρουτίνα και αρνούνται να πιέζονται από τους άλλους. Εξαιρετικά ενεργητικοί, με μεγάλη αντοχή, επιδιώκουν συνεχώς την αλλαγή και ποθούν διαρκή ψυχική και σωματική πρόκληση.

Όσο μεγαλώνουν απαιτούν σεβασμό και διαθέτουν μεγάλη υπομονή. Ωστόσο, οι γεροντότεροι μπορεί μερικές φορές να είναι άκαρδοι και σκληροί, και έχουν την τάση να μην διαθέτουν καλή  κρίση στην επιλογή των φίλων. Φιλόδοξοι, με κινητήρια δύναμη για να κερδίσουν αυτό που θέλουν με κάθε κόστος. Είναι συχνά ειλικρινείς και επιρρεπείς στο να μιλήσουν χωρίς πρώτα να σκεφτούν, αλλά διαθέτουν μια εποικοδομητική προσέγγιση στη ζωή γιαυτό συνιστάται σταδιοδρομία στο στρατό ή την δημοσιογραφία. Η πραγματική δύναμη τους βρίσκεται στην ενστικτώδη γνώση τους, όταν έχουν δίκιο και οι άλλοι λάθος, σε συνδυασμό με την έμφυτη κλίση τους προς την αυτοπειθαρχία.

Είναι ανοιχτοί στις σχέσεις τους, αλλά τείνουν να μην ερωτεύονται πολύ βαθιά, και μπορούν να κοντρολάρουν τα συναισθήματα τους από τις περισσότερες καταστάσεις. Ενώ δυσκολεύονται να δαμάσουν την ανήσυχη φύση τους , οι γεροντότεροι γίνονται θαυμάσιοι θείοι και θείες. Είναι σημαντικό αυτά τα άτομα να μάθουν να χρησιμοποιούν την αλλαγή ως μια θετική δύναμη στη ζωή τους, προκειμένου να αποφύγουν απερίσκεπτες ενέργειες και σύγχυση.

 Φυσικός Στόχος:Να μάθουν ότι αν κάτι στη ζωή τελειώσει,  αρχίζει κάτι άλλο καινούργιο.

Ψυχικός Στόχος: Να μάθουν ότι οι αλλαγές θα προσφέρουν δημιουργικότητα και θα οδηγήσουν σε νέες ιδέες και σκέψεις.

Πνευματικός Στόχος: Να μάθουν ότι οι νέες φάσεις της ζωής και οι εμπειρίες οδηγούν στην ανανέωση.

Πολικότητα: Αρσενικό

Χρώμα: Κόκκινο

Γράμμα: «Ρ»

Μήνας: Οι τελευταίες ημέρες του 13ου μήνα που αναφέρετε στο Κέλτικο Αλφάβητο Όγκχαμ.

Γνωστό ως: «Φεγγάρι της Πληρότητας»

Μαγικές ιδιότητες: Εξορκισμός, Ευημερία, Εξορία και Θεραπεία

 

Η ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤ 2:  http://www.e-zwdia.gr/keltiki-astrologia/


Σχόλια
 1. Ο/Η sweetheart λέει:

  ΠΕΥΚΟ (ο σχολαστικός)
  Αγαπάει την ευχάριστη παρέα, πολύ απότομος, ξέρει πώς να κάνει την ζωή άνετη, πολύ δραστήριος, φυσικός, καλή παρέα, αλλά σπάνια φιλικός. Ερωτεύεται εύκολα, αλλά το πάθος του σβήνει γρήγορα, εγκαταλείπει εύκολα. Όλα τον απογοητεύουν μέχρι να βρει το ιδανικό του. Άξιος εμπιστοσύνης, πρακτικός.
  αντιρρηση= μονο στο σπανια φιλικη[παντα φιλικη ] κ δεν εγκαταλειπω ποτε εξαντλω ολα τα περιθωρια]
  αν βρω το ιδανικο …αστα να πανε ,αποτομη με αυτους που γαυγιζουν…….
  φιλακια φιλε μας ,διαβαζω κ ξαναδιαβαζω τα ομορφα ,εξυπνα ανεκδοτα σου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s