SLING BLADE (1996) ΚΟΦΤΕΡΟ ΛΕΠΙΔΙ / ΚΡΙΤΙΚΗ

Posted: 06/08/2011 in ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

 

Κοφτερό Λεπίδι λοιπόν η σημερινή μας ταινία. Billy Bob Thornton στα καλύτερά του!

Ποιος είναι ο Billy Bob Thornton; Έλα καλέ που δεν τον ξέρετε. Ο κούκλος…ο μορφονιός…ο πρώην άντρας της κακάσχημης Anjelinas Jolie. A, τώρα θυμηθήκατε, έτσι;

Πέρα λοιπόν από την ομορφιά αυτού του ανθρώπου, πρόκειται για έναν ηθοποιό που μου αρέσει πάρα πολύ. Μάλιστα στην συγκεκριμένη ταινία, έγραψε ο ίδιος το σενάριο, ο ίδιος έκανε την σκηνοθεσία και ο ίδιος πρωταγωνιστεί στην ταινία. Το αποτέλεσμα, εξαιρετικό!

Η ερμηνεία που δίνει στην ταινία, είναι για όσκαρ. Εκτός από το γεγονός ότι νομίζεις ότι όντως έχει πρόβλημα ο άνθρωπος, είναι και αγνώριστος οπτικά. Σκηνοθεσία άψογη και να πάρουν μαθήματα κάποιοι άλλοι σκηνοθέτες…Και είναι και η πρώτη σκηνοθετική του δουλειά.

Η ταινία λοιπόν, είναι πάρα πολύ καλή, αργή βέβαια σαν ταινία αλλά δεν με κούρασε καθόλου. Ο πιτσιρικάς στις φωτό ξέρετε ποιος ηθοποιός είναι; Είναι ο πρωταγωνιστής από το Fast and the Furious-Tokyo Drift. Μπορεί να μην τον αναγνωρίζετε από τις εικόνες, αν τον ακούσετε όμως να μιλάει, θα τον θυμηθείτε αμέσως.

Η ταινία είναι γυρισμένη επάνω στον χαρακτήρα του Billy Bob, ο οποίος μετά τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο γιατί σκότωσε «κάποιους», αφήνεται ελεύθερος στον έξω κόσμο. Γίνεται φίλος με ένα αγόρι και κάνουν πολύ παρέα. Θα τον συμπαθήσετε πολύ τον Billy Bob σαν χαρακτήρα, ο οποίος έχει μια αθωότητα στον τρόπο που σκέφτεται και συμπεριφέρεται. Κρατάς όμως και μια πισινή για το ΤΙ θα δεις, γιατί ξέρεις ότι ήταν σε ψυχιατρείο για φόνο.

Ε δεν θα σας πω και όλη την ταινία. Βρείτε την και δείτε την αν βλέπετε κοινωνικές-δραματικές, γιατί είναι πάρα πολύ καλή ταινία!!

Βαθμολογία μου, 8/10.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ:

 

 

CAST:

AYΘΕΝΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Sling Blade

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Κοφτερό Λεπίδι

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Billy Bob Thornton

ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ: Billy Bob Thornton

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Billy Bob Thornton -Dwight Yoakam – J.T.Walsh – John Ritter – Lucas Black

ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 1996

ΕΙΔΟΣ: Δραματική

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 135′

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

 

Σχολιάστε