ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ / ΟΜΙΛΙΑ 3 / ΤΖΙΝΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ

Posted: 04/05/2011 in ΒΙΒΛΙΑ

Είπα να σας φτιάξω και το 3ο κεφάλαιο σήμερα.

Η συγκεκριμένη ομιλία είναι από τις πολύ αγαπημένες μου. Όχι ότι οι άλλες δεν είναι. Για ότι κι αν μιλάει αυτός ο άνθρωπος, είναι καθηλωτικός και δεν μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις.

Πάμε λοιπόν;

Σχόλια
 1. ναι! nefertitigr! αυτό ακριβώς! το περίφημο «Γνώθι σαυτόν»!
  Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν στον Κρισναμούρτι ότι λέει τα ίδια πράγματα με τον Σωκράτη(αν και ο πρώτος που το είπε ήταν ο Χείλων ο Δαμαγήτης ο Λακεδαιμόνιος) αν και όπως είναι γνωστό από τη βιογραφία του, ο Κ δεν διάβαζε βιβλία πέρα από την υποχρεωτική μόρφωση που πήρε και δεν ήταν καθόλου καλός μαθητής.
  Το ότι λέει τα ίδια με τον Σωκράτη ούτε τον μειώνει ούτε τον προάγει…απλά φαίνεται πως αληθινά «truth is a pathless land…» και το «Γνώθι σαυτόν» είναι το κλειδί για να ΕΙΝΑΙ κανείς Άνθρωπος …
  Δεν τίθεται λοιπόν θέμα σύγκρισης ανάμεσα στους δύο αλλά για εμένα ο Κρισναμούρτι είναι απόλυτα ξεκάθαρος σ’ αυτά που λέει, και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.Μιλάει πιο δυνατά και καθαρά (κατ’ εμέ πάντα) στο σημερινό άνθρωπο όσο κανένας άλλος.
  Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα nefertitigr και να ξέρεις ότι δεν είχα καθόλου πρόθεση να σε πείσω για οτιδήποτε…απλά «είδα» σε εσένα ένα ανήσυχο πνεύμα και θεώρησα ότι η γνωριμία σου με ένα άλλο ανήσυχο και μεγάλο πνεύμα(Κ) θα είχε πολλά να σου πει…
  Να είστε-να είμαστε-όλοι καλά, καλόβράδυ.

  ΥΓ σ’ αυτό το λινκ (όποτε έχετε καιρό) μπορείτε να διαβάσετε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα γραμμένα από έναν σημαντικό άνθρωπο που είχε την τύχη να γνωρίσει τον Κ από κοντά:
  http://www.paramithas.gr/theatrelesson/#comments

  • Ο/Η nefertitigr λέει:

   Κι εγώ χαίρομαι οταν γνωρίζω άτομα που έχουν κάτι να προσθέσουν στη γνώση μου και να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον για μεγαλύτερη αναζήτηση.
   Να εισαι σίγουρος οτι δεν το εξέλαβα σαν προσπάθεια να με πείσεις, άλλωστε έχω μια ηλικία που δεν με πείθουν εύκολα αν δεν το αποφασίσω η ίδια, απλά μου δώσατε ένα κίνητρο να γνωρίσω κάτι παραπάνω και μου αρέσουν οι συζητήσεις που δεν περιστρέφονται σε απλά ή κοινά πράγματα και γι αυτό σας ευχαριστώ και εσένα και τον TRANCEMEDIA που γίνατε η αφορμή 🙂

 2. Ο/Η nefertitigr λέει:

  Θα πω σε γενικές γραμμές οτι συμφωνώ και με τους 2 σας, αν και dimitrisp(σε χρόνο ενεστώτα), και σε ευχαριστώ γι αυτό, περισσότερο στο ποστ σου προσπαθείς να μου αναλύσεις κάποιες βασικές αρχές της διδασκαλίας του Κρισναμούρτι.
  Σε εκείνο που έμεινα περισσότερο ειναι το απόσπασμα «Το να δεις τον εαυτό σου με εντιμότητα ,έτσι ακριβώς όπως είναι ….αυτή η ουδέτερη επίγνωση των σκέψεων που δεν δικαιολογεί και δεν κατακρίνει είναι από μόνη της η απόλυτη δράση,το μόνο που μπορεί αληθινά να μεταμορφώσει έναν άνθρωπο…η θέαση αυτή των πραγμάτων είναι από μόνη της νοημοσύνη ….» και αυθόρμητα αναρωτήθηκα σε τι διαφέρει από το αρχαίο «Γνώθι σαυτόν»? Την ίδια έννοια δεν έχει?
  Όσο για τη συνομιλία που μου παραθέτεις, θα συμφωνήσω απόλυτα οτι κανένα όφελος δεν έχει (αυτό άλλωστε ήταν το ζητούμενο της ερώτησης μου), αν οποιοδήποτε κείμενο διαβάσεις δεν κατανοήσεις την ουσία του και φυσικά δεν το κάνεις κτήμα σου, αρκει φυσικά να διαβάζεις με το νου κι όχι με τα μάτια.

  TRANCEMEDIA νομίζω οτι το να εφαρμόσεις κάποια πράγματα ειναι θέμα θέλησης κι όχι μόνο χαρακτήρα. Πιστεύω οτι οι «ανήσυχοι» χαρακτήρες που «ψάχνονται» και «ψάχνουν» απλά έχουν μια επιπλέον κινητήρια δύναμη να ξεκινήσουν πιο γρήγορα και ίσως να φτάσουν και πιο μακριά. Εκείνο που θέλω να πω είναι, οτι ο χαρακτήρας είναι το κίνητρο, η εφαρμογή όμως των όσων ανακαλύπτεις, ειναι θέμα θέλησης.
  Αναφέρεσαι επίσης στην ελευθερία. Τι ειναι αλήθεια ελευθερία? Το να κάνεις οτι θέλεις ή το να σκέφτεσαι ελεύθερα ακόμα κι αν χρειαστει να πας κόντρα στους πολλούς ή στο ρεύμα? Νομίζω οτι ξέρεις την απάντηση, το είδα στο ποστ σου αλλά πόσοι ειναι εκείνοι που το γνωρίζουν ή για την ακρίβεια το πράττουν?
  Και για να μη σας κουράσω πολύ θα καταλήξω λέγοντας οτι οι άνθρωποι που έχουν ερωτήσεις, μαθαίνουν, οι άνθρωποι που ψάχνουν, βρίσκουν, οι άνθρωποι που έχουν ανησυχίες, βελτιώνονται………..
  Στο τέλος να προσθέσω κάτι που με αφορά. Έχω μια αρχή που πάντα με βοηθάει (έτσι πιστεύω τουλάχιστον) να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, εκτός φυσικά από την αυτογνωσία, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνω πράγματα που δεν θα ήθελα να μου τα κάνουν οι άλλοι και προσπαθώ να κατανοήσω, όσο τουλάχιστον ειναι δυνατόν, το διαφορετικό, χωρίς να βάζω στεγανά σε ανθρώπους και έννοιες.

 3. Ο/Η TRANCEMEDIA λέει:

  Τι να πώ κι εγώ τώρα; Πώς να σας κανω να τα καταλάβετε αυτά που θέλω να πω…

  Η πρώτη μου επαφή με τον Τζίντου, έγινε όχι πολύ παλιά. Τα τελευταία 2 χρόνια. Ένας »φίλος», μου έστειλε ένα κείμενο του Κρισναμούρτι. Μέχρι κι εκείνη την στιγμή πριν το διαβάσω, το σκεφτόμουν να το κάνω. Το σκεφτόμουν γιατί ποτέ δεν διάβασα κανέναν φιλόσοφο, δεν πήρα καμία καθοδήγηση και υπόδειξη από κανέναν. Και δεν εννοώ από άνθρωπο. Δεν επέτρεψα ποτέ στον εαυτό μου να είναι σε καλούπι. Είμαι σαν σφουγκάρι και μαζεύω πληροφορίες για τα πάντα. Παρατηρώ τον κόσμο γενικότερα και όχι μόνο τον άνθρωπο, από 5-6 χρονών. Έτσι ήμουν από μικρός κι έτσι είμαι!
  Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ…

  Όταν το διάβασα λοιπόν το κείμενο, έπαθα μεγάλο Σοκ! Γιατί, τώρα θα με ρωτήσετε.
  Αυτά που διάβασα, ήταν σκέψεις και αντίληψη δική μου, και ξαφνικά βλέπω λόγια που γράφει ο Κρισναμούρτι, σαν να τα είχα πει εγώ. Στην ουσία, έβλεπα τον εαυτό μου. Σαν να τα είχα γράψει εγώ και να προσπαθούσα να θυμηθώ πότε τα έγραψα.
  Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω καλύτερα για να καταλάβετε τι εννοώ. Δεν μπορείς να εξηγήσεις αυτά τα συναισθήματα που ένιωσα. Απλά βλέπεις ότι υπάρχουν.

  Όλοι οι άνθρωποι (νομίζω), εκτός από αυτά που λένε, έχουν βαθιές σκέψεις ή ερωτήματα αν θέλετε, που δεν τα λένε. Είναι κομμάτι του εατού τους για τους ίδιους και μόνο. Αυτά που διάβασα στο κείμενο, ήταν σκέψεις δικές μου που δεν τις είχα πει ποτέ σε κανέναν και ούτε είχα δει κάποιο κείμενο ξανά ή άνθρωπο με αυτές τις σκέψεις που κάνω. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι οι σκέψεις που κρατώ για εμένα, δεν γίνεται να βγουν προς τα έξω, γιατί ο κόσμος λειτουργεί περίεργα! Σε κοιτάνε περίεργα, σε λένε τρελλό και άλλα πολλά.
  Έτσι με τον Τζίντου, μέσα από αυτά που λέει, είναι σαν να έχω μια εγκεφαλική επικοινωνία με τον εαυτό μου. Ταιριάζουν ΑΚΡΙΒΩΣ στις σκέψεις που κάνω αυτά που λέει. Έχω εγκεφαλική συζήτηση με έναν άνθρωπο, για θέματα που δεν θα μπορούσα να συζητήσω με άλλον άνθρωπο. Έτσι, αυτά που λέει τα βιώνω ως μια ωραία συζήτηση.

  Νομίζω ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις αυτά που λέει. Πρέπει να το έχει και ο χαρακτήρας σου λίγο την αναζήτηση, το ψάξιμο. Πολλές φορές και μόνο που σκέφτομαι την πορεία του ανθρώπου, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Έτσι νιώθω από πριν. Από μικρό παιδί. Θλίβομαι γιατί δεν είμαστε ελεύθεροι! Και όποιος τολμίσει να πάει αντίθετα με τις πιστεύω κάποιων άλλων ανθρώπων, τότε είναι τρελός, αντίχριστος, παράλογος, ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Άλλοι ελέγχουν τις ζωές μας είτε με νόμους, με σκοτωμούς, με φυλάκιση κ.α.

  Έχουμε παγιδευτεί μέσα στον εαυτό μας και δεν μπορούμε να δούμε παραπέρα. Έχουμε επαναπαυτεί στον τρόπο ζωής που ζούμε, χωρίς έστω να υπάρχει μία ερώτηση μέσα μας. Είναι το σωστό μονοπάτι αυτό; Και ποιος αποφασίζει αν είναι το σωστό; Θέλω να μπορώ να το ανακαλύψω μόνος μου! Γιατί μου το στερείτε;

  Πρόσφατα είδα στις ειδήσεις για τον Μπιλ Λάντεν. Πανηγύριζαν οι αμερικάνοι που τον φάγανε. Εκεί έχουμε καταντήσει! Να χαιρόμαστε που σκοτώσαμε έναν του είδους μας. Ποιος είσαι εσύ που αποφασίζεις κάτι τέτοιο; Και όταν το κάνεις, γιατί σε κάνει διαφορετικό ή καλύτερο άνθρωπο; Δεν σε κάνει.

  Ο παραλογισμός και η τρέλα που έχουμε δημιουργήσει από μόνοι μας, είναι ένας λαβύρινθος που ελάχιστοι μπορούν να βρουν την έξοδο!

 4. Ο συγκεκριμένος ομιλητής nefertitigr, λέει ότι κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να αλλάξουμε κάποια πράγματα που δε μας αρέσουν στο χαρακτήρα μας και στη ζωή μας έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο χάος,μεγαλύτερη αταξία μεγαλύτερη σύγκρουση εσωτερική και πόνο …Έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας φτιάξει μια ιδανική εικόνα που δεν έχει σχέση με αυτό που είμαστε και παλεύουμε να μοιάσουμε στην ιδανική αυτή εικόνα.Έτσι χάνουμε την επαφή ,δε μπορούμε να δούμε αυτό που είμαστε και αυτό που ΤΩΡΑ συμβαίνει στις σχέσεις μας με τον εαυτό μας,τους γονείς μας,το σύντροφό μας τα παιδιά μας…μια και η ζωή είναι σχέσεις και μέσα από τον καθρέφτη των σχέσεων γνωρίζουμε διαρκώς τον εαυτό μας.
  Αυτό που κατά τον Κρισναμούρτι έχει τεράστια σημασία είναι να κατανοήσει κανείς τη μηχανή που λέγεται μυαλό και αφού δει πως δουλεύει να σταματήσει φυσικά και αυθόρμητα να φτιάχνει εικόνες και να παλεύει να γίνει κάτι ιδανικό.Το μυαλό ,η σκέψη χρειάζεται απαραίτητα για πράγματα πρακτικά( να πάω σε έναν τόπο,να φροντίσω να μάθω κάποια πράγματα για τη δουλειά μου,μια ξένη γλώσσα κτλ) είναι όμως αχρείαστο όταν σκέφτεται πράγματα ψυχολογικά,όταν αναζητάει ασφάλεια και ευχαρίστηση ,γαντζώνεται στο παρελθόν που το γνωρίζει …φοβάται το αύριο που είναι άγνωστο και χάνει το ΤΩΡΑ μπροστά στα μάτια του.
  Το να δεις τον εαυτό σου με εντιμότητα ,έτσι ακριβώς όπως είναι ….αυτή η ουδέτερη επίγνωση των σκέψεων που δεν δικαιολογεί και δεν κατακρίνει είναι από μόνη της η απόλυτη δράση,το μόνο που μπορεί αληθινά να μεταμορφώσει έναν άνθρωπο…η θέαση αυτή των πραγμάτων είναι από μόνη της νοημοσύνη ….
  Δεν έχεις καθόλου άδικο όταν αναρωτιέσαι αν έχει κάποιο νόημα να διαβάζουμε και να βρίσκουμε σωστά αυτά που λέγονται και κλείνοντας το βιβλίο να πέφτουμε πάλι στα ίδια…αυτό όμως σημαίνει ότι κάτι δεν έχουμε καταλάβει σωστά ή ότι καταλαβαίνουμε με το μυαλό μας αλλά δεν το νιώθουμε βαθιά μέσα μας με την καρδιά μας…το πρόβλημα είναι δικό μας…είναι ΤΩΡΑ άμεση ανάγκη να δούμε ποιοι είμαστε …
  Σίγουρα θα σε ζάλισα αλλά λέω αυτά που βαθιά νιώθω μέσα μου και είναι έτσι για εμένα,έτσι τα βλέπω έτσι τα λέω.
  Θα κλείσω με έναν διάλογο του Κρισναμούρτι που αξίζει να διαβάσεις:

  Ερώτηση: Ήθελα να σας ρωτήσω,κύριε, σχετικά με το (…) τι σημαίνει να μελετά κανείς τις Διδασκαλίες.

  Κρισναμούρτι:…Νομίζω ότι θα’θελα όσα λέει ο Κ να γίνουν ολοκληρωτικά μέρος της ζωής μου κι όχι απλώς να έχω μελετήσει τον Κ και να επαναλαμβάνω ότι λέει εκείνος αλλά, κατά την μελέτη, να αφομοιώνω πραγματικά…όχι μόνο κομμάτια από ‘δω κι από ‘κει, όχι μόνο αυτά που με βολεύουν.

  Ερ: Μπορούμε να συζητήσουμε για το πώς γίνεται αυτό;(…)

  Κ: …Για να μελετήσω αυτό που λέει ο Κ θα ήθελα να το ερευνήσω να το εξετάσω, να το αμφισβητήσω κι όχι μόνο να διαβάσω κάτι.(…)Θα διάβαζα όχι απλώς για να απομνημονεύσω, αλλά θα διάβαζα για να μάθω, να δω τι λέει καθώς και τις δικές μου αντιδράσεις σ’ αυτό (αν συμφωνώ ή βρίσκομαι σε αντίθεση, αν έχει δίκιο αυτός ή εγώ), έτσι ώστε να υπάρχει μια διαρκής επικοινωνία κι ανταλλαγή ανάμεσα σε ό,τι διαβάζω και σε ό,τι αισθάνομαι.Θα ήθελα να εδραιώσω μια σχέση ανάμεσα σ’ αυτά που διαβάζω,βλέπω,ακούω και σ’ εμένα, με τις αντιδράσεις μου, τη διαμόρφωσή μου…[θα ήθελα να εδραιώσω]… ένα διάλογο ανάμεσα σε κείνον και σε μένα.Ένας τέτοιος διάλογος πρέπει αναπόφευκτα να φέρει μια ριζική αλλαγή.

  Ερ: …Όταν κάποιος διαβάζει κάτι το εξαιρετικό, πώς κρατιέται αυτό;

  Κ: Κύριε, δεν χρειάζεται να το κρατήσετε. Από τη στιγμή που το διαβάσετε και δείτε ότι είναι αλήθεια, είναι δικό σας, δεν χρειάζεται να το “κρατήσετε”. Έχετε πια για πάντα επίγνωση αυτού του πράγματος. Το κοιτάτε συνέχεια. Ακόμα κι όταν πλένετε πιάτα, εκείνο είναι εκεί.

  {..Δεν επιτρέπω ποτέ στον εαυτό μου να παγιδευτώ απ’ όσα λέγονται. Κάνω ερωτήσεις όλη την ώρα…Αν μου φαινόταν η διδασκαλία σωστή, θα ρώταγα: “Γιατί νιώθω ότι είναι σωστή;”}

  Απόσπασμα παρμένο από έκδοση της http://www.klibrary.gr/el/text

 5. Ο/Η nefertitigr λέει:

  Κατ’αρχάς να εξηγήσω τι εννοούσα με τη λέξη «αντίκρυσμα»:
  Εννοώ οτι διαβάζοντας κάποια τέτοια κείμενα και εφόσον βέβαια πιστεύεις στην ορθότητα τους, προσπαθείς να τα εφαρμόσεις και στη ζωή σου…..
  Με βάση λοιπόν αυτή την εξήγηση θα έλεγα οτι σε ότι με αφορά, ναι πολλές φορές προσπαθώ να εφαρμόσω κάποια απο αυτά στη προσωπική μου ζωή (δεν εννοώ του συγκεκριμένου ομιλητή, μιλάω πιο γενικά) αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι πάντα ειναι εφικτό και για να πάω και πιο πέρα, θεωρώ οτι δεν είναι εύκολο να αλλάξεις το τρόπο που σκέφτεσαι, που αντιμετωπίζεις τη ζωή για πολλούς και διαφορους λόγους (ίσως αυτό αποτελει δικαιολογία, ίσως είναι και η πραγματικότητα) και σίγουρα θα πρέπει να αφιερωθείς στη μελέτη και όχι να διαβάζεις αποσπασματικά, πράγμα δύσκολο για τους περισσότερους από εμάς…..
  Μεγάλη συζήτηση αυτό…..
  Η ερώτηση πάντως αφορούσε στο ότι: Αρκεί να διαβάζουμε, να συμφωνούμε αλλά κλείνοντας το βιβλίο να συνεχίζουμε τον, κατά τα γραφόμενα, λάθος τρόπο ζωής και σκέψης?

 6. Θα απαντήσω για εμένα nefertitigr(έτσι κι αλλιώς μόνο για τον εαυτό του μπορεί κάποιος να μιλάει).Διαβάζω τα κείμενα που αφορούν όλα όσα έχει πει ο Κρισναμούρτι,αναγνωρίζω την ορθότητα των όσων λέει,επικροτώ τα λεγόμενα ,και μέχρι εκεί…
  Αν διαβάζεις και μελετάς περιμένοντας το παραμικρό αντίκρυσμα (αλήθεια ,τί μπορεί να σημαίνει αυτό;) …τότε σίγουρα δεν έχεις τίποτα κατανοήσει…τότε «ύποπτο το αίσθημά σου ύποπτο,πάντα ήθελες να το ‘χεις δίπορτο» ΄που λέει κι ο λαικός αοιδός 🙂
  Εσύ nefertitigr (αν βέβαια θέλεις απαντάς) αναγνωρίζεις την ορθότητα των παραπάνω κειμένων; Θα έκανες κάτι χωρίς(συνειδητά και ασυνείδητα) να περιμένεις κάποιο αντίκρυσμα;

 7. Ο/Η nefertitigr λέει:

  Μια απορία γενική θα εκφράσω και οποιος θέλει απαντάει….
  Η μελέτη τέτοιων κειμένων έχουν αντικρυσμα στη προσωπική σας ζωή και στο χαρακτήρα? Ή απλώς διαβάζοντας τα, αναγνωρίζετε την ορθότητα των κειμένων, επικροτείται τα λεγόμενα, αλλα μέχρι εκεί?

 8. ε!αφού σε άγγιξε με το μαγικό της ραβδί η πιο γλυκιά μάγισσα του κόσμου μη φοβάσαι τίποτα 🙂
  Για τον Κρισναμούρτι το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι πρέπει να διαβάσεις και τα υπόλοιπα βιβλία που έχει μεταφράσει ο νεραιδοσύντροφος της Άιναφετς.

  ΥΓ Και επειδή σ’ αυτό το μπλογκ έτυχε να παρουσιάσεις τις μικρές χαρές και το τί είναι αυτό κάτσε να δεις και την επόμενη μικρού μήκους ταινία του ίδιου σκηνοθέτη (Κωνσταντίνος Πιλάβιος)
  Εδώ μπορείς να βρεις και το τρέιλερ αλλά και το σενάριο:

  http://www.paramithas.gr/drink_sea/

  • Ο/Η trancemedia λέει:

   Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Μόλις το είδα. Αν το βρω στο youtube θα το βάλω κι εδώ το τρέιλερ. Μου άρεσε πάρα πολύ και ανυπομονώ να βγει! Όταν το μάθεις σφύρα μην και δεν το πάρω χαμπάρι γιατί με το νετ, ξέρεις τι υποχρεώσεις μεγάλες έχω…χαχαχα

   Όσο για τα υπόλοιπα βιβλία του Τζίντου, τώρα θα γελάσουν πολλοί με αυτό που θα πω, αλλά δεν βαριέσαι… και τί έγινε; Έχω πιάσει τον εαυτό μου στα πράσα, (να παρατηρείς που λέγαμε*), ότι με το που βάζω άρθρο με κάποια ομιλία του Τζίντου, το διαβάζω ολόκληρο από το blog εδώ! Άρα επειδή δεν έχω τον χρόνο για διάβασμα, θα επισπεύσω τις ομιλίες να βάζω πιο τακτικά, καθώς μόνο έτσι θα διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία. χαχαχαχα ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ!!

 9. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Νοημοσύνη είναι να μπορείς να διακρίνεις πια blogs…σου προσφέρουν πνευματική τροφή!
  Καλώς σε βρήκα!
  Καλό μας βράδυ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s