ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Posted: 28/04/2011 in ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Λοιπόοοοοοοοοον….

Έχει να πέσει πολύ συζήτηση μ’αυτό το άρθρο.

Πρόσφατα, μία επισκέπτρια από εδώ (αριστεα απολλωνια), έκανε κάποια σχόλια. Στα σχόλια που έγραψε, μας είχε βάλει και κάποιο βιντεάκι. Αφού το είδα και της απάντησα, έγραψε ένα λινκ με κάποια βιντεάκια, αριθμός 18.

Αυτά που λέγονται στα βιντεάκια, άλλοι θα τα πάρετε ως εξωφρενικά, παραπλανητικά, αληθινά και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο κάθε ανθρώπινος νους. Ότι και να απαντήσει ο καθένας σας, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Το τι είναι αλήθεια και τι όχι από αυτά τα βιντεάκια, είναι στην κρίση του καθένα μας που όποιος θέλει τα συζητάμε εδώ.

Το ρεζουμέ από όλα τα βιντεάκια το δικό μου, θα το γράψω επίσης στα σχόλια κι εγώ, γιατί είναι πολλά τα βιντεάκια και δεν τα έχω δει όλα ακόμα. Από 2-3 που είδα όμως, μπορώ να πω ότι έχουν ένα ενδιαφέρον για συζήτηση.

Θα μου πείτε, τι να συζητήσουμε από την στιγμή που δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή ψέματα αυτά που λέγονται στα βιντεάκια. Δεν προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους για κάτι. Απλά τα βλέπουμε και λέμε την γνώμη μας για όλα αυτά που λέγονται.

Αυτό που θέλω να πω για να μην το ξεχάσω, είναι ότι έτσι όπως έχει καταντήσει η ανθρωπότητα, με τα όποια θετικά και αρνητικά, δεν μπορούμε πλέον να καταλάβουμε τι απ’όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε είναι αλήθεια. Ας κρατήσει ο καθένας μας ότι θέλει από αυτά τα βιντεάκια και ας μας πει την γνώμη του.

Και όπως έχω ξαναπεί, δεν θέλω να κολάτε να πείτε την γνώμη σας. Οτιδήποτε κι αν περνάει από το μυαλό σας, πείτε το. Μην κολάτε ότι, α θα πω αυτό και πως θα το πάρουν οι άλλοι κλπ κλπ. Μόνο βρισιές μην γράφετε. Ή αλλοιώστε τις λέξεις που περιέχουν βρισιές.

Το πρώτο βίντεο που ξεκινάω, είναι πάλι από ένα βιντεάκι που έβαλε σε σχόλια η αριστεα απολλωνια, (για όσους/ες δεν το είδαν), και μετά ξεκινάνε τα 18 βίντεο.

Να πω ένα ευχαριστώ στην αριστεα απολλωνια που μοιράστηκε και έγινε η αφορμή γι’αυτό το άρθρο!

Είμαστε έτοιμοι; Πάμε λοιπόν…

Σχόλια
 1. Γεια σου φίλε Τ,
  είδα τα δυο πρώτα βίντεο…δε έχουν νομίζω να πουν τίποτα σε ανθρώπους λογικούς.Από ένα σημείο και μετά το βρίσκω φυσιολογικό να βλέπω τέτοια βίντεο να αυξάνονατι και να πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα μεγάλη.
  Είναι πιο εύκολο για μας έτσι όπως έχουμε μεγαλώσει να κοιτάμε έξω και όχι μέσα…να βλέπουμε προβλήματα έξω από εμάς σαν κάτι ξένο για το οποίο εμεις δεν φταίξαμε ποτέ. Το δύσκολο είναι να κοιτάξουμε με εντιμότητα και προσοχή μέσα μας και εκεί θα δούμε ίσως τη ρίζα του κακού.Τη ρίζα του κακού που λέγεται φόβος και ανασφάλεια για το μέλλον…έτσι κοιτάμε να γαντζωθούμε όπως και απ’ όπου μπορούμε μη και χάσουμε κάτι από το παρελθόν μας που το κουβαλάμε με ευλάβεια και δέος αρνούμενοι να πετάξουμε το παραμικρό από τις ιδέες ,τις πίστεις,τις γνώμες που μεγαλώσαμε.
  Ωραία …και άντε και είναι αλήθεια όλα αυτά και ακόμη χειρότερα…εσύ τί κάνεις;΄κάθεσαι και φοβάσαι και φοβίζεις και προσεύχεσαι ή βλαστημάς ή λες ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ερευνήσω αυτό το μυστήριο που λέγεται ζωή,να δω αληθινά και αντικειμενικά όχι για να πετύχω κάτι αλλά μόνο για να κατανοήσω Ποιός αληθινά είμαι…
  Και ο φόβος φέρνει διαίρεση και συγκρούσεις…εμείς η πατρίδα μας ,η θρησκεία μας ,ο θεός μας κλπ
  Τέλος πάντων δεν ήθελα να παπαρολογήσω περισσότερο αλλά ο φοβισμένος και ανόητος μέσος ανθρωπάκος(ναι!όλοι εμείς…έτσι είμαστε) είναι υπεύθυνος-είμαστε όλοι υπεύθυνοι- για κάθε κακό σ’ αυτή την γη εκατομμύρια χρόνια τώρα.
  Κλείνω με δυο αποσπάσματα απο την Ασκητική του Καζαντζάκη με την ευχή οόλο και περισσότεροι άνθρωποι να βρεθούν στην κατάσταση του «να μην φοβούνται,να μην ελπίζουν, να είναι ελεύθεροι»:

  «…Σήμερα ο Θεός είναι αργάτης, αγριεμένος από τον κάματο, από οργή κι από πείνα. Μυρίζει καπνό, κρασί κι ιδρώτα.Βλαστημάει, πεινάει, γεννάει παιδιά, δεν μπορεί να κοιμηθεί, φωνάζει στ’ ανώγια και στα κατώγια της γης και φοβερίζει.
  Ο αγέρας άλλαξε, αναπνέμε μιαν άνοιξη βαριά, γιομάτη σπόρους. Φωνές σηκώνουνται. Ποιός φωνάζει; Εμείς φωνάζουμε, οι άνθρωποι-οι ζωντανοί, οι πεθαμένοι κι οι αγέννητοι. Μα κι ευτύς μας πλακώνει ο φόβος και σωπαίνουμε.
  Ξεχνούμε από τεμπελιά, από συνήθεια, από αναντρία. Μα ξάφνου πάλι η Κραυγή ξεσκίζει σαν αιτός τα σωθικά μας.
  Γιατί δεν είναι απόξω, δεν έρχεται από αλάργα για να ξεφύγουμε. Μέσα στην καρδιά μας κάθεται η Κραυγή και φωνάζει.
  <> φωνάζει ο Θεός.<>Κάψε τις ιδέες σου, σύντριψε τους συλλογισμούς σου! Όποιος έχει βρει τη λύση δεν μπορεί να με βρει.
  <>
  <>
  Φωτιά! Να το μέγα χρέος μας σήμερα, μέσα σε τόσο ανήθικο κι ανέλπιδο χάος.
  Πόλεμο στους άπιστους! Άπιστοι είναι οι ευχαριστημένοι, οι χορτασμένοι, οι στείροι.
  Το μίσος μας είναι χωρίς συμβιβασμό, γιατί κατέχει πως καλύτερα, βαθύτερα από τις ξέπνοες φιλάνθρωπες αγάπες, δουλεύει τον έρωτα.
  Μισούμε, δε βολευόμαστε, είμαστε άδικοι, σκληροί, γιομάτοι ανησυχία και πίστη, ζητούμε το αδύνατο, σαν τους ερωτεμένους.
  Φωτιά να καθαρίσει η γης!…
  …Ο Θεός φωνάζει στην καρδιά μου:Σώσε με!
  Ο Θεός φωνάζει στους ανθρώπους, στα ζώα, στα φυτά, στην ύλη: Σώσε με!
  Άκου την καρδιά σου κι ακλούθα τον.Σύντριψε το σώμα σου κι ανάβλεψε: Όλοι είμαστε ένα!
  Αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι συ.
  Αγάπα τα ζώα και τα φυτά, γιατί ήσουνα συ, και τώρα σε ακλουθούν πιστοί συνεργάτες και δούλοι.
  Αγάπα το σώμα σου, μονάχα με αυτό στη γης ετούτη μπορείς να παλέψεις και να πνεματώσεις την ύλη.
  Αγάπα την ύλη, απάνω της πιάνεται ο Θεός και πολεμάει.Πολέμα μαζί του.
  Να πεθαίνεις κάθε μέρα.Να γεννιέσαι κάθε μέρα. Ν’ αρνιέσαι ό,τι έχεις κάθε μέρα. Η ανώτατη
  αρετή δεν είναι να ‘σαι ελεύτερος, παρά να μάχεσαι για ελευτερία.
  Μην καταδέχεσαι να ρωτάς:<>Πολέμα!…»

  » …μα γρήγορα η καρδιά πέφτει πάλι αιματωμένη,έχασε πάλι την ελπίδα και την ξαναπιάνει ο Μέγας φόβος.
  Καλή η στιγμή, παράτα πίσω σου το νου και την καρδιά,τράβα μπροστά, κάμε το τρίτο βήμα.
  …νίκησε το στερνό, τον πιο μεγάλο πειρασμό,την ελπίδα.Τούτο είναι το τρίτο χρέος.
  Πολεμούμε γιατί έτσι μας αρέσει, τραγουδούμε κι ας μην υπάρχει αυτί να μας ακούσει. Δουλεύουμε κι ας μην υπάρχει αφέντης, σα βραδιάσει, να μας πλερώσει το μεροκάματο μας.Δεν ξενοδουλεύουμε.Εμείς είμαστε οι αφέντες.Το αμπέλι τούτο της γης είναι δικό μας,σάρκα μας κι αίμα μας…»
  Ν.Καζαντζάκης από την »Ασκητική»

  • Ο/Η trancemedia λέει:

   Όπως λέω και στο άρθρο, δεν τα έχω δει όλα για να πω ακόμα την άποψή μου. Όταν τα δω θα εμφανιστεί και η απάντηση.

 2. Ο/Η nefertitigr λέει:

  Κι εγώ δεν νομίζω οτι έχω να σχολιάσω τίποτα ιδιαίτερο και για να πω και την αλήθεια είδα κάποια απο αυτά τα βιντεάκια όχι όλα….
  Ευφάνταστα σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας……..
  Το ότι σε ολα τα κράτη-κυβερνήσεις (πολύ περισσότερο των ισχυρών κρατων) υπάρχουν «σενάρια» για διάφορες περιπτώσεις κινδύνου, απρόβλεπτων καταστάσεων κλπ, τα οποία φυσικά ειναι μυστικά, ειναι κοινώς γνωστό, ακόμα και για «επίθεση» εξωγηινων δυνάμεων υπάρχουν «σενάρια». Ότι γίνονται κρυφές δοκιμές υπερόπλων ή υπερ-ιών μαζικής καταστροφής και διάφορες άλλες έρευνες κι αυτό γνωστό, το τι θα συμβεί στην πραγματικότητα μάλλον άγνωστο….
  Για όλα τα υπόλοιπα προφανώς ειναι ένα σενάριο ανεπτυγμένης φαντασίας γιατι κι αυτά υπάρχουν 🙂

 3. Ο/Η sweetheart λέει:

  ΝΟ ΚΟΜΕΝΤ
  ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΘΕΛΩ ΣΕΛΙΔΕΣ
  ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ,ΟΠΑΔΟΥΣ Κ ΔΕΝ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ Κ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΕΙ Κ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ……..ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ [ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ]
  ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ,ΔΗΛΑΔΗ Ο ΘΕΟΣ
  ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΛΟς ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ Κ ΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ
  ΕΤΣΙ Κ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΠΛΑΓΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ,ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ,ΑΣ ΔΙΑΔΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ Κ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ…ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ….ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ……
  ΑΥΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ,ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΩ[ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ] ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΛΕΤΗΣ .ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ [ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ,ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ]ΜΠΟΡΩ Κ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s